Koszticsák Szilárd / MTI
Magyar foci

Van egy csapat az NB I-ben, amelynek képtelenek gólt lőni az ellenfelek

A ZTE hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

A zalaegerszegiek öt forduló óta veretlenek, ezeken a találkozókon még gólt sem kaptak, közel 500 perce érintetlen a hálójuk.

Lendületesen kezdett a Zalaegerszeg, amely idén csak a címvédő és listavezető Ferencvárostól kapott ki hazai pályán: letámadta ellenfelét és néhány veszélyes lehetőséget is kidolgozott. A kezdeti ZTE-rohamokat átvészelte a Puskás Akadémia, igaz, riválisa kapujára szinte egyáltalán nem volt veszélyes.

Kapcsolódó
„Szabics kinevezése szakmai, és több százmilliós veszteséget okozó hiba volt” – mi van a Vidivel?
A MOL Fehérvár FC elképesztő mélyrepülésbe kezdett, az OTP Bank Liga tavaszi rajtja óta még pontot sem szerzett, immár hét bajnoki vereség sorjázik a neve mellett. De mi történt a korábban bajnoki címről álmodó klubbal?

A fordulást követően a 71. percig kellett várni az első komoly lehetőségre, ekkor a felcsútiaktól egy gyönyörű, sokpasszos támadás végén a csereként pályára lépő Gera került helyzetbe, de lapos lövése nem sokkal célt tévesztett. Három perccel később ismét a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, Stronati fejese azonban mellé szállt, írja tudósításában az MTI.

A hajrá a Zalaegerszegé volt, a rendes játékidő utolsó percében Sankovic találta el a felső lécet, ennél közelebb viszont egyik csapat sem járt már a gólszerzéshez. A pénteken győztes Ferencváros előnye így hét pont a Puskás Akadémia előtt.

OTP Bank Liga, 25. forduló

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 0-0

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi – Sankovic, Halilovic (Posztobányi, 82.) – Bedi (Spoljaric, 72.), Tajti, Meshack (Milovanovikj, 79.) – Koszta

Puskás Akadémia: Tóth B. – Favorov, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki (Gera D., a szünetben) – van Nieff, Stronati, Corbu (Skribek, 65.), Nagy Zs. – Baluta (Bakti, 65.), Kozák (Zahedi, 70.)

sárga lap: Halilovic (44.), Serafimov (81.), illetve Favorov (12.), Nagy Zs. (22.), van Nieff (45+1.), Spandler (48.)