Nemzetközi foci

Infarktust kapott, megműtötték az egyik legjobb román játékvezetőt

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Három nappal azt követően, hogy a Wales-Ausztria világbajnoki pótselejtezőn negyedik játékvezetőként segített, szívinfarktust kapott az egyik legjobb román játékvezető, Ovidiu Hategan.

Kapcsolódó
„Köszönjük, amit az állam értünk tett” – diplomata-útlevelet kaptak a futballhősök
Az észak-macedón Alekszandar Trajkovszkit, Enisz Bardit és Blagoja Milevszki szövetségi kapitányt így díjazta a helyi külügy.

A 41 éves sportember vasárnap egy edzésen mellkasi fájdalmakat érzett, így autóba ült és egyedül kórházba ment. A vizsgálatok kimutatták, hogy érelzáródása van, így azonnal megműtötték, és úgynevezett sztentet, azaz egy érfalat kitámasztó fémhálót ültettek be.

Hategant jelenleg a temesvári kardiológiai intézetben ápolják, jó eséllyel ott lehetett volna a katari világbajnokságon, de ezt a betegsége minden bizonnyal megakadályozza.

A román játékvezető legutóbb a Lyon–Porto Európa Liga-nyolcaddöntőt vezette.

A helyi DigiSport szerint február 19-én már rosszul lett egy mérkőzésen, akkor a Voluntari–Sepsi bajnoki 6. percben görnyedt össze, de akkor úgy vélték, az okozta a problémát, hogy az egyik játékossal véletlenül ütközött. Az orvosok azonnal a segítségére siettek, Hategan jelezte, hogy a jobb halántéka környékén érez fájdalmat. Szerencsére jobban lett, és másfél perc után folytatta a meccset.

Hategan neve ismerős lehet onnan is, hogy 2018. november 19-én ő vezetette a Németország-Hollandia Nemzetek Ligája-mérkőzést, amelyről később úgy nyilatkozott, nem tudja, hogyan folytatta a meccset, miután a szünetben tudta meg a rettenetes hírt, hogy meghalt az édesanyja.

De ő vezette 2020. december 8-án azt a Paris Saint-Germain-Istanbul Basaksehir Bajnokok Ligája-meccset is, amely a 14. percben félbeszakadt, miután egyik segítője, Sebastian Coltescu „feketének” nevezte az isztambuliak kiállított másodedzőjét, a korábbi 58-szoros kameruni válogatott csatárt, Pierre Webót.

Olvasói sztorik