ALBERTO LINGRIA / XINHUA / Xinhua via AFP
Nemzetközi foci

„Köszönjük, amit az állam értünk tett” – diplomata-útlevelet kaptak a futballhősök

Diplomata-útlevelet kapott a helyi külügyminisztériumtól Alekszandar Trajkovszki és Enisz Bardi, a macedón labdarúgó-válogatott két játékosa, valamint Blagoja Milevszki szövetségi kapitány.

Kapcsolódó
Kanada 36 év után jutott ki ismét a világbajnokságra
Az Egyesült Államok és Mexikó is közel van a biztos kvalifikációhoz.

A megtiszteltetés azt követően érte őket, hogy Észak-Macedónia óriási meglepetésre idegenben legyőzte 1-0-ra az olaszokat, és életben tartotta világbajnoki szereplésének esélyét. A csapat kedden Portóban Portugália ellen lép pályára, a párharc győztese ott lesz a novemberi, katari vébén.

Olyan futballnagyhatalmakat győztek le, mint Németország és Olaszország, így Önök nemcsak futballisták, hanem sportdiplomaták és Észak-Macedónia nagykövetei is.

Mindenképpen megérdemlik a sikerek bizonyítékaként, hogy a gyakori utazásaikhoz diplomata-útleveleket adjunk, és sok sikert kívánjunk Portugáliában” – mondta Bujar Oszmani miniszter.

„Nagyon hálásak vagyunk ezért a gesztusért. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy diplomata-útlevelet kaptunk. Igyekszünk meghálálni a pályán nyújtott jó teljesítménnyel. Igyekszünk Portugáliában is megmutatni, hogy képesek vagyunk a nagy dolgok elérésére” – idézte Trajkovszkit a Gol.mk portál.

Köszönjük, amit az állam értünk tett.

Arra számítok, hogy a jövőben a többi játékos is ilyen kegyben részesül. Most Portugáliára készülünk, arra számítok, hogy a kedd nagy nap lesz számunkra” – tette hozzá a Levante támadó középpályása, az egykori újpesti Bardi.