Nemzetközi foci bajnokok ligája

Levonult a pályáról a Paris Saint-Germain és ellenfele a Bajnokok Ligájában

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Félbeszakadt a Paris Saint-Germain és a Basaksehir összecsapása a Bajnokok Ligája H csoportjának hatodik fordulójában. A L’Equipe késő este azt írta, hogy szerdán, 18.55-től folytathatják majd a mérkőzést.

Beszámolók szerint a török együttes a 14. percben azért döntött úgy, hogy levonul a pályáról, mert a negyedik számú játékvezető, Sebastian Coltescu rasszista megjegyzést tett a vendégekre. A román bíró szavait hallva a török bajnok edzője, Okan Buruk lehívta játékosait, a PSG pedig követte ellenfelét.

Az AFP hírügynökség szerint Pierre Webo, a törökök másodedzője olyan vitába került Coltescuval, amelyért később piros lapot kapott ő is. A kispadról Demba Ba is kiállítás sorsára jutott a vita során.

A Le Parisien szerint a botrány akkor tört ki, amikor az isztambuliak másodedzőjét, a korábbi 58-szoros kameruni válogatott csatárt, Pierre Webót elküldték a kispad mellől. A negyedik játékvezető, a román Sebastian Coltescu „feketének” nevezte – legalábbis Demba Ba szerint. A cserejátékos ezt számon is kérte Coltescun, a felvételeken jól hallhatóan mondja neki, hogy kiemelte a bőrszínét.

Egy román újságíró, Emanuel Rosu azt írta, a játékvezető minden bizonnyal a „jucatorul negru” (fekete játékos) kifejezést használta. Ez összecseng azzal, amit Demba Ba is nehezményez.

A klub a hivatalos Twitter-oldalán jelezte is a rasszizmus vádját.

Az európai szövetség (UEFA) közleményében jelezte: mindkét csapattal konzultálva a felek úgy döntöttek, hogy a találkozón új negyedik játékvezető lesz. Az esetet, amiért a találkozó félbeszakadt, kivizsgálják. A román szövetség kedd esti közleményében jelezte, hogy megvárják az UEFA döntését az ügyben, de mindenben támogatják majd a szervezetet a rasszizmus elleni harcban.

Olvasói sztorik