Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Ezért bíznak még mindig az olaszok az idei vb-részvételben

Bombameglepetésre egy Észak-Macedóniától elszenvedett hazai vereség miatt sorozatban másodszor is lemaradt a világbajnokságról az olasz labdarúgó-válogatott, amely a 2006-os aranyérem óta szűk két évtized alatt mindössze egy meccset nyert a vébéken: még 2014. június 14-én, Anglia ellen (2–1).

Azonban maradt egy aprócska remény, amelyet a női szurkolókat kitiltó irániaknak köszönhet.

A nemzetközi szövetség 2019-ben már figyelmeztette az irániakat, hogy nem tehetnek különbséget a szurkolók között, így a helyiek októberben Kambodzsa ellen – negyven év után először – nőket is beengedtek a teheráni stadion nézőtérére. Mármint igazi drukkereket, és nem csupán néhány kiválasztottat, mint egy évvel korábban, amikor Bolívia ellen a játékosok hozzátartozói, az iráni szövetség női alkalmazottjai és a női válogatott futballisták kaptak bebocsátást.

Kapcsolódó
Algéria brutális bírói csalás miatt kéri a vb-selejtező újrajátszását
A gambiai bíró mindent elkövetett, hogy Kamerunt juttassa ki a katari világbajnokságra.

Idén januárban – ugyancsak a FIFA közbenjárására – ismét lehettek női rajongók az Irak elleni selejtezőn, amelyen a válogatott kivívta a vb-szereplést.

Az utolsó, Libanon elleni kvalifikációs mérkőzést azonban már nem a fővárosban, hanem az ország északi részén fekvő, szélsőségesen vallásos Maschad városában, ahová a jeggyel rendelkező nőket a rendőrség állítólag paprikaspray használatával kergette el.

Ezek után az iráni szövetség attól tart, hogy a csapatot kitilthatják a katari világbajnokságról.

Aggasztó híreket hallunk a FIFA-tól és az ázsiai szövetségtől

– írta Mehrdad Seradschi, az iráni szövetség igazgatótanácsának tagja a Twitteren, vette észre az M4sport.hu portál.

Kapcsolódó

Ha az iráni válogatottat kizárják a világbajnokságról, az új reményeket adna az olaszoknak, a hírek szerint ugyanis ebbe az esetben a FIFA-világranglista legjobb, kvalifikációt nem szerzett csapata, azaz az Európa-bajnok Olaszország léphetne előre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!