Atta KENARE / AFP
Nemzetközi foci sport

Irán női szurkolók előtt vívta ki a vb-szereplést

Az iráni válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég Irakot csütörtökön a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik szakaszában, ezzel már biztosan részt vehet a november-decemberi tornán.

Kapcsolódó
Bevezeti az MLSZ a vénaszkennert, Csányi szerint rosszul mutat a fekete trikó a szurkolókon
A válogatott mérkőzéseken a ferencvárosi beléptetési gyakorlatot veszi át a szövetség.

A teheráni mérkőzésen a diadalt és a vb-re jutást érő gólt az FC Portóban légióskodó Mehdi Taremi szerezte. Az irániak az utolsó három kör eredményeitől függetlenül biztosan az első két hely valamelyikén végeznek az A csoportban.

A FIFA közbenjárására 2019 óta először lehettek nők a lelátón, igaz, családi szurkolásról szó sem lehetett, mert a férfiaktól külön bejáraton kellett bejutniuk a stadion elkülönített szektoraiba, ahol csadoros rendőrnők ellenőrizték őket.

Az Egyesült Arab Emírségek 2-0-ra nyert Szíria ellen, ezzel megakadályozta azt, hogy a második Dél-Korea már most bebiztosítsa a vb-részvételt, írta az MTI.

A B csoportban Szaúd-Arábia 1-0-ra legyőzte Ománt, ezzel megőrizte százszázalékos hazai mérlegét, és még mindig veretlen a csoportban. Kína viszont biztosan nem ismerkedhet meg a katari légkondicionált stadionokkal, ugyanis Szaitamában 2-0-ra kikapott Japántól, így matematikailag is elvesztette kvalifikációs esélyét.

A csoportokból az első két helyezett jut ki a vb-re, a harmadikok kontinentális pótselejtezőt játszanak egymással, a párharc győztese pedig részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfele a részvételért.

Ázsiai vb-selejtezők, 7. forduló

A csoport
Egyesült Arab Emírségek – Szíria 2-0 (1-0)
Irán – Irak 1-0 (0-0)
Libanon – Dél-Korea 0-1 (0-1)

 

A csoport állása:
1. (és vb-résztvevő) Irán 19 pont
2. Dél-Korea 17
3. Egyesült Arab Emirátusok 9
4. Libanon 5
5. Irak 4
6. Szíria 2

 

B csoport
Ausztrália – Vietnam 4-0 (2-0)
Japán – Kína 2-0 (1-0)
Szaúd-Arábia – Omán 1-0 (0-0)

 

A csoport állása:
1. Szaúd-Arábia 19 pont
2. Japán 15
3. Ausztrália 14
4. Omán 7
5. Kína 5
6. Vietnám 0

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!