Nemzetközi foci

Irán női szurkolók előtt vívta ki a vb-szereplést

Atta KENARE / AFP
Atta KENARE / AFP

Az iráni válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég Irakot csütörtökön a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik szakaszában, ezzel már biztosan részt vehet a november-decemberi tornán.

Kapcsolódó
Bevezeti az MLSZ a vénaszkennert, Csányi szerint rosszul mutat a fekete trikó a szurkolókon
A válogatott mérkőzéseken a ferencvárosi beléptetési gyakorlatot veszi át a szövetség.

A teheráni mérkőzésen a diadalt és a vb-re jutást érő gólt az FC Portóban légióskodó Mehdi Taremi szerezte. Az irániak az utolsó három kör eredményeitől függetlenül biztosan az első két hely valamelyikén végeznek az A csoportban.

A FIFA közbenjárására 2019 óta először lehettek nők a lelátón, igaz, családi szurkolásról szó sem lehetett, mert a férfiaktól külön bejáraton kellett bejutniuk a stadion elkülönített szektoraiba, ahol csadoros rendőrnők ellenőrizték őket.

Az Egyesült Arab Emírségek 2-0-ra nyert Szíria ellen, ezzel megakadályozta azt, hogy a második Dél-Korea már most bebiztosítsa a vb-részvételt, írta az MTI.

A B csoportban Szaúd-Arábia 1-0-ra legyőzte Ománt, ezzel megőrizte százszázalékos hazai mérlegét, és még mindig veretlen a csoportban. Kína viszont biztosan nem ismerkedhet meg a katari légkondicionált stadionokkal, ugyanis Szaitamában 2-0-ra kikapott Japántól, így matematikailag is elvesztette kvalifikációs esélyét.

A csoportokból az első két helyezett jut ki a vb-re, a harmadikok kontinentális pótselejtezőt játszanak egymással, a párharc győztese pedig részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfele a részvételért.

Ázsiai vb-selejtezők, 7. forduló

A csoport
Egyesült Arab Emírségek – Szíria 2-0 (1-0)
Irán – Irak 1-0 (0-0)
Libanon – Dél-Korea 0-1 (0-1)

 

A csoport állása:
1. (és vb-résztvevő) Irán 19 pont
2. Dél-Korea 17
3. Egyesült Arab Emirátusok 9
4. Libanon 5
5. Irak 4
6. Szíria 2

 

B csoport
Ausztrália – Vietnam 4-0 (2-0)
Japán – Kína 2-0 (1-0)
Szaúd-Arábia – Omán 1-0 (0-0)

 

A csoport állása:
1. Szaúd-Arábia 19 pont
2. Japán 15
3. Ausztrália 14
4. Omán 7
5. Kína 5
6. Vietnám 0

Olvasói sztorik