Nemzetközi foci

Algéria brutális bírói csalás miatt kéri a vb-selejtező újrajátszását

Algéria a Kamerun elleni, világbajnoki szereplésről döntő párharc visszavágójának újrajátszását szeretné elérni, és a részrehajló játékvezetés miatt fellebbezést nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA).

Az algériai szövetség (FAF) egészen elképesztő csalásokkal vádolja a gambiai Bakary Gassama játékvezetőt, aki mindent elkövetett annak érdekében, hogy az észak-afrikai ország ne jusson ki a világbajnokságra.

Kapcsolódó
Három válogatottat is felfüggesztett a FIFA, az orosz csapatot nem
Egy agresszív és megosztott világban élünk, de Infantino erősen hisz a futball erejében.

A párharc első mérkőzésén Algéria 1-0-ra győzött Kamerunban, így jó eséllyel várta a hazai összecsapást. Vezetést azonban a vendégek szerezték meg: a 22. percben a Bayern csatára, Eric Maxim Choupo-Moting talált be (0-1).

Igaz, a visszajátszás szerint hatalmas szabálytalanság történt, Léandre Tawamba két kézzel, látványosan nekilökte védőjét a kapusnak, aki emiatt nem tudta megszerezni a labdát. A VAR-szobában ülő stáb jelezte is a szabálytalanságot, de Gassama játékvezetőt ez nem érdekelte.

A hosszabbításba torkolló találkozó 98. percében les miatt vett el egy gólt Iszlam Szlimanitól, de a legdurvább döntése még hátra volt, a 98. percben Szlimani fejes gólját kezezés miatt érvénytelenítette, noha a videobíró jelezte, hogy szabályos volt és ezt a tévében ki is írták.

De még ezt a nagy hátrányt is úgy tűnt, elviseli a csapat, hiszen Ahmed Touba a 118. percben egyenlített, de Karl Toko Ekambi a 124. (!) percben megszerezte Kamerunnak azt az idegenbeli gólt, ami a továbbjutást eredményezte.

A FAF eltökélt szándéka, hogy minden törvényes eszközt bevet a mérkőzés megismétlése érdekében

– idézte az MTI a közleményt, amelyben részrehajlás nélküli bíráskodást követel az újrajátszáshoz. A FAF elnöke, Charaf-Eddine Amara a sikertelen vb-kvalifikáció után lemondott.

A november 21-én kezdődő világbajnokság csoportjainak sorsolását pénteken tartják Dohában.

Olvasói sztorik