Nemzetközi foci

Vizsgálja az UEFA a Bodö-Roma meccset követő verekedést

Szintet lépett a norvég Bodö/Glimt és az olasz AS Roma közötti ellentét: azt követően, hogy az északiak 2-1-re legyőzték riválisukat a Konferencia Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, és José Mourinho kritizálta a pályát és a játékvezetést, kiderült, UEFA-vizsgálat elé is néznek a felek.

Kapcsolódó
Mourinho a vereség után bírózott és a pályát kritizálta
Nevetséges gólt is emlegetett az ellenfél oldalán az AS Roma portugál vezetőedzője.

Az olaszok nagyon zokon vették, hogy a szezonban harmadszor találkoztak a felek, de eddig még nem sikerült nyerniük. A csoportkörben ugyanis a római 2-2-es döntetlen mellett Norvégiában súlyos, 6-1-es vereséget szenvedtek.

A csütörtöki zakó után a verbális inzultusok tettlegességig fajultak, de azt az európai szövetségnek kell eldöntenie, mi is történt valójában.

A Bodö/Glimt menedzsere, Kjetil Knutsen azzal vádolta meg az AS Roma egyik kapusedzőjét, hogy torkon ragadta őt mérkőzés után.

„Az AS Roma kapusedzője, Nuno Santos végig szabálytalanul helyezkedett el és folyamatosan, verbálisan és gesztikulálva zaklatta Knutsent. Klubunk ezt több alkalommal is tudatta a negyedik játékvezetővel és az UEFA delegáltjával. A panaszainkat azonban nem vették figyelembe, és a Roma kapusedzője akadálytalanul folytathatta magatartását” – olvasható a norvég csapat közleményében.

Knutsen hozzátette, a játékoskijáróban mindez fizikai támadásba torkollott, ahol Nuno Santos torkon ragadta és a falhoz lökte.

„Teljesen természetes, hogy ezután védekeznem kellett” – mondta.

A klub jelezte, úgy tudja, az esetről van egy videofelvétel is, amelyen a Knutsen elleni támadás látható és azt követeli, hogy az UEFA hozza ezt nyilvánosságra.

Az olasz csapatkapitány Lorenzo Pellegrininek más változata volt a történtekről.

Még az edzőjük is megtámadta a kapusedzőnket, Nuno Santost. Megrázott, amit láttam, ez teljesen szégyenletes

– mondta a Sky Sport Italiának.

Az UEFA közölte, hogy fegyelmi vizsgálatot indított a történtek miatt.

A visszavágót április 14-én, csütörtökön rendezik.

Olvasói sztorik