Nemzetközi foci

Mourinho a vereség után bírózott és a pályát kritizálta

Tiziana FABI / AFP
Tiziana FABI / AFP

Idegenben került hátrányba az AS Roma a Konferencia Liga negyeddöntőjében, az olasz csapat mumusa, a Bodö/Glimt ugyanis 2-1-re megnyerte a párharc első meccsét. A felek ebben a szezonban már háromszor találkoztak, kétszer a norvégok nyertek (a csoportkörben 6-1-re), míg Rómában volt egy 2-2-es döntetlen is.

Kapcsolódó
Frankfurti bombagól keserítette meg a Barca életét
Nem szerzett előnyt Németországban Xavi csapata.

José Mourinho a lefújás után azt mondta, hogy mivel hazai pályán játsszák a visszavágót, biztos benne, hogy az AS Roma továbbra is a párharc esélyese. A gólokat elkerülhetőnek nevezte, az elsőt, ami egy megpattanó lövés volt, nevetségesnek nevezte. Kritizálta a pályát és a játékvezetést is.

Ami engem igazán aggaszt, az Mancini térdsérülése. Ez egy olyan probléma, ami annak köszönhető, hogy műfüvön játszottunk. (…) Amikor Rómában játszottunk, két egyértelmű tizenegyest nem vett észre a játékvezető, most meg nevetséges jelenet volt az első félidő végén, amikor az asszisztens jelezte a lest egy bedobásnál, ami azért jelzi a színvonalat

idézi a portugál edzőt a Football Italia.

A visszavágót április 14-én rendezik, a párharc győztese pedig a Leicester-PSV továbbjutójával találkozik, ott 0-0 lett az első meccs.

Negyeddöntő, első mérkőzések

Bodö/Glimt (norvég)-AS Roma (olasz) 2-1 (0-1)
Olympique Marseille (francia)-PAOK (görög) 2-1 (2-0)
Leicester City (angol)-PSV Eindhoven (holland) 0-0
Feyenoord (holland)-Slavia Praha (cseh) 3-3 (1-1)

Olvasói sztorik