Nemzetközi foci

Bombaigazolásra készül a brazil futballválogatott

JORGE BERNAL / AFP
JORGE BERNAL / AFP
Ha hinni lehet a sajtóhíreknek, akkor a brazil labdarúgó-válogatott mer nagyot álmodni, és az idei világbajnokság után távozó Tite helyére Pep Guardiolát szeretné szerződtetni szövetségi kapitánynak.

A FIFA-világranglista vezetője elsőként harcolta ki a világbajnoki szereplés jogát, és nagy esélyeként készül a novemberi, katari tornára. A brazil szövetségnek azonban előre kell gondolkodnia, a jelenlegi szakvezető, Tite ugyanis egy februári interjújában megerősítette, hogy a vébé után befejezi munkáját.

A ciklusom a világbajnokság végéig tart. Mindent megnyertem a karrierem során, egyedül a vb-arany hiányzik

– nyilatkozta.

Kapcsolódó
Szoboszlai hős lehetett volna az Atalanta ellen
Az RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott az Európa Liga-negyeddöntő első mérkőzésén.

Az argentin Clarín szerint Ednaldo Rodrigues, a szövetség március közepén megválasztott új elnöke az elmúlt 10-15 év egyik legjobb edzőjét, Pep Guardiolát szeretné megszerezni. A katalán szakember szerződése 2023 júniusában lejár a Manchester City élén, és a spanyol sajtó úgy tudja, a brazilok már felvették a kapcsolatot a menedzsmentjével.

A szerződésajánlat állítólag négy évre szól, az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada által 2026-ban rendezendő világbajnokság végéig, és nettó 12 millió euró körüli fizetést kínál.

Ez ugyan kevesebb, mint az a 20 millió, amit jelenleg Angliában keres, mégis igazi kihívást jelenthet számára a dél-amerikai munka.

Guardiola 2021 augusztusában, egy Sao Pauló-i eseményen azt mondta, nagyon szeretne egy válogatottat irányítani.

Szeretnék Európa-bajnokságon, Copa Américán vagy világbajnokságon dolgozni

– nyilatkozta, hozzátéve, számára a brazil labdarúgás mindig is örök kedvenc lesz.

Olvasói sztorik