MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Újra bevezeti a Premier League a covid miatt megalkotott szabályt

A következő szezontól az angol labdarúgó-bajnokságban ismét öt cserelehetőségük lesz mérkőzésenként a vezetőedzőknek, írta az MTI.

Kapcsolódó
Tagadja a FIFA, hogy valaha is javasolta a kétévenkénti vb-rendezést
Gianni Infantino igazi politikusi vénával rendelkezik…

A Premier League honlapjának beszámolója szerint a részvényesek csütörtökön döntöttek a témában, és abban is megállapodtak, hogy cserék miatt egy csapatnak legfeljebb három játékmegszakításra lesz lehetősége, amibe a szünet nem számít bele.

Egy csapat maximum kilenc cserejátékost nevezhet egy mérkőzésre.

Az öt csere szabályát a nemzetközi szövetség (FIFA) azért vezette be 2020-ban, hogy a koronavírus-járvány miatti körülbelül három hónapos kényszerszünet után a játékosok ne kapjanak extrém terhelést. A lehetőséggel a következő szezonban a spanyol, az olasz, a német és a francia élvonalban is éltek, az angol bajnokság klubjai viszont elvetették.

A Premier League csütörtöki ülésén megállapodás született arról is, hogy idén a nyári átigazolási időszak június 10-én kezdődik és szeptember 1-ig tart a többi európai topbajnoksággal összhangban.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elhangzott, hogy a liga a jövő hétfőtől megszünteti a játékosok és a stábtagok heti kétszeri tesztelési kötelezettségét, és csak azokat kell majd vizsgálni, akik tüneteket produkálnak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!