Nemzetközi foci

„A futball elvonja a figyelmem a háború őrületétől”

Ian Kington / AFP
Ian Kington / AFP

Andrij Jarmolenko szerint a futball eltereli a figyelmet az orosz-ukrán háború jelentette őrülettől, és ugyan rendkívüli szabadságot kapott a West Ham Unitedtől, vissza kellett térnie.

Kapcsolódó
„Miért ültök csendben, mint a faszfejek?” - az orosz focistáknak üzent az ukrán csapatkapitány
Azt várja tőlük, hogy álljanak ki, és mondják el az embereknek, mi is zajlik jelenleg Ukrajnában.

A 32 éves, 106-szoros válogatott játékos a háború kitörésekor azonnal távozott Londonból, hogy Ukrajnában rekedt családját Lengyelországon keresztül kimenekítse.

„Amikor február 24-én az egész elkezdődött, megérkeztem az edzésre, de beszélni sem tudtam, csak csorogtak a könnyeim. Megkértem az edzőt, hogy engedjen haza. Nem hittem el, hogy ez megtörténhet” – mesélte, hozzátéve, a családja éppen Kijevben tartózkodott akkor.

El tudja képzelni, mit éreztem? Csak rohanni akartam, és verte a fejem a falba, hogy milyen bolond voltam, hogy Kijevbe küldtem a családomat.

Miután mindenki szerencsésen visszatért Londonba, a csatár visszatért a West Hamhez és első két mérkőzésén az Aston Villa és a Sevilla ellen is gólt szerzett.

David Moyes azt mondta, választhatok, hogy edzek vagy sem, de mindent meg kellett tennem a családom biztonsága érdekében. Azonban profiként amikor tudtam, visszatértem. Egyszerűen megőrültem, de a futball elvonja a figyelmem a háború őrületétől. Őszintén szólva ijesztő erről beszélni” – nyilatkozta.

Jarmolenko úgy fogalmazott, segíteni kell egymáson, mert ha ők nem teszik meg, akkor senki más.

Biztos vagyok benne, hogy egyetlen ország sem tud legyőzni minket, soha senki nem fogja megtörni a lelkünket.

Olvasói sztorik