Nemzetközi foci

„Miért ültök csendben, mint a faszfejek?” – az orosz focistáknak üzent az ukrán csapatkapitány

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Hetedik napja zajlanak a harcok Ukrajnában, és a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a dél-ukrajnai Herszon városát elfoglalták az oroszok.

Kapcsolódó

Az ukrán futballválogatott csapatkapitánya, a nemzeti csapatban 106 meccsen játszó Andrij Jarmolenko most erőteljes üzenetet küldött az orosz válogatott tagjainak.

„Srácok, lenne egy kérdésem hozzátok: miért ültök csöndben, mint a faszfejek? Az országomban embereket ölnek, feleségek, anyák, gyerekek halnak meg. De nem szóltok semmit. Mondjátok meg, kérlek, mi történne, ha egységesen kiállnátok, és elmondanátok, mi is zajlik az országomban? Ismerjük egymást, és azt mondtátok nekem, ennek nem kellene így lennie. Elmondtátok, hogy az elnökötök helytelenül cselekszik, és ti, srácok, hatással vagytok az emberekre.

Tudom, hogy néhányan szeretitek a kamera előtt megmutatni, milyen tökösek vagytok, most arra kérlek titeket, hogy a való életben is mutassátok ezt meg. Köszönöm a figyelmet. Dicsőség Ukrajnának!

– üzente Jarmolenko, aki jelenleg az angol West Ham United játékosa, és a napokban 75 ezer fonttal (nagyjából 34,5 millió forint) támogatta az ukrán hadsereget.

Olvasói sztorik