Boris Streubel/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Király Gábor a Hertháról: Rossz ezt látni, de nem számít, hogyan, meg kell csinálni

Király Gábor bízik a Hertha BSC bentmaradásában, adta hírül a német Sport1.

Kapcsolódó
Koronavírusos edzője nélkül támadt fel a Hertha
A Hertha ezt megelőzően kilenc fordulóban maradt nyeretlen.

A magyar válogatott korábbi kapusa hét éven át védte a berlini klub kapuját, ráadásul az angol Fulham csapatában volt a jelenlegi vezetőedző, Felix Magath játékosa is, így aztán adta magát az interjú

„Rossz ezt látni, hét évig védtem a Hertha kapuját. Ennél többet egy klubnál sem voltam, mindig nézem a meccseit ma is. Voltam a tabella élén és harcoltam a kiesés ellen, mindent megélhettem a Hertha kötelékében. Ezek miatt az emlékek miatt térek vissza újra és újra Berlinbe. Ma már csak annyit tehetek a csapatért, hogy otthon csuriban vannak az ujjaim drukkolás közben és reménykedem a bentmaradásban”

– magyarázta a beszélgetés elején Király.

A magyar exfocista a 2014-15-ös Premier League-szezonban szerepelt az angol csapatnál, még kiválóan emlékszik arra, milyen volt a közös munka az edzőjével.

Kapcsolódó
Kőkemény fegyelmet követel a Hertha új edzője
Ha van valaki, aki benntarthatja a berlinieket, az Felix Magath.

„Megvan a maga munkamódszere. A Herthának olyan edzőre van most szüksége, mint ő, de nagyon nehéz feladat vár rá. Sokszor játszottam Magath-csapat ellen, nem mindig volt kellemes, sokszor keserves küzdelmet folytattunk. A hozzáállása, a munkamódszere és a tapasztalata új lendületet adhat a játékosoknak. Nem szabad mindig a negatívumokról beszélnünk, a Hoffenheim elleni 3-0-s győzelem már biztató volt.

Magath persze semmit sem ért még el a Herthával, de biztos vagyok benne, hogy bent tudja tartani a csapatot az első osztályban. Nem számít, hogyan, de meg kell csinálnia, ezt tudja ő is.”

Az interjú során szóba került Király saját fociklubja és a koronavírus-járvány alatti mindennapjai is, amelyekről vidáman csevegett. Amikor viszont Dárdai Pál menesztéséről kérdezték csak annyit mondott, a futballban így mennek a dolgok, ha edző vagy.

Kiemelt képen Király Gábor köszönti a szurkolókat egy 2017-es gálameccsen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!