Nemzetközi foci

Király Gábor a Hertháról: Rossz ezt látni, de nem számít, hogyan, meg kell csinálni

Boris Streubel/Getty Images
Boris Streubel/Getty Images

Király Gábor bízik a Hertha BSC bentmaradásában, adta hírül a német Sport1.

Kapcsolódó
Koronavírusos edzője nélkül támadt fel a Hertha
A Hertha ezt megelőzően kilenc fordulóban maradt nyeretlen.

A magyar válogatott korábbi kapusa hét éven át védte a berlini klub kapuját, ráadásul az angol Fulham csapatában volt a jelenlegi vezetőedző, Felix Magath játékosa is, így aztán adta magát az interjú

„Rossz ezt látni, hét évig védtem a Hertha kapuját. Ennél többet egy klubnál sem voltam, mindig nézem a meccseit ma is. Voltam a tabella élén és harcoltam a kiesés ellen, mindent megélhettem a Hertha kötelékében. Ezek miatt az emlékek miatt térek vissza újra és újra Berlinbe. Ma már csak annyit tehetek a csapatért, hogy otthon csuriban vannak az ujjaim drukkolás közben és reménykedem a bentmaradásban”

– magyarázta a beszélgetés elején Király.

A magyar exfocista a 2014-15-ös Premier League-szezonban szerepelt az angol csapatnál, még kiválóan emlékszik arra, milyen volt a közös munka az edzőjével.

Kapcsolódó
Kőkemény fegyelmet követel a Hertha új edzője
Ha van valaki, aki benntarthatja a berlinieket, az Felix Magath.

„Megvan a maga munkamódszere. A Herthának olyan edzőre van most szüksége, mint ő, de nagyon nehéz feladat vár rá. Sokszor játszottam Magath-csapat ellen, nem mindig volt kellemes, sokszor keserves küzdelmet folytattunk. A hozzáállása, a munkamódszere és a tapasztalata új lendületet adhat a játékosoknak. Nem szabad mindig a negatívumokról beszélnünk, a Hoffenheim elleni 3-0-s győzelem már biztató volt.

Magath persze semmit sem ért még el a Herthával, de biztos vagyok benne, hogy bent tudja tartani a csapatot az első osztályban. Nem számít, hogyan, de meg kell csinálnia, ezt tudja ő is.”

Az interjú során szóba került Király saját fociklubja és a koronavírus-járvány alatti mindennapjai is, amelyekről vidáman csevegett. Amikor viszont Dárdai Pál menesztéséről kérdezték csak annyit mondott, a futballban így mennek a dolgok, ha edző vagy.

Kiemelt képen Király Gábor köszönti a szurkolókat egy 2017-es gálameccsen.

Olvasói sztorik