Nemzetközi foci

„A legtöbb szurkoló inkább kiesne, minthogy Lars Windhorst kezére kerüljön a Hertha”

Jan-Philipp Burmann/City-Press via Getty Images
Jan-Philipp Burmann/City-Press via Getty Images

A Hertha BSC korábbi csapatkapitánya, Axel Kruse alaposan lehordta a klub főszponzorát, Lars Windhorst, írja a Kicker.

Kapcsolódó
Koronavírusos edzője nélkül támadt fel a Hertha
A Hertha ezt megelőzően kilenc fordulóban maradt nyeretlen.

A befektető 2019 júniusa óta 375 millió eurót költött már a berlini együttesre, hajlandó lenne még többet is adni, de akkor fejeknek kell hullania. Windhorst ugyanis jelezte, csak akkor hajlandó a további közös munkára, ha a klub 71 éves elnöke, Werner Gegenbauer tizennégy év után lemond. A korábban négy szezont is Herthában töltő Kruse szerint nincs tisztában azzal a befektető, hogy mi a szerepe.

Mégis mióta dönt egy támogató arról, hogy ki lehet az elnök?! Ez nem az ő dolga, nem döntheti el, ez nem normális! Ahelyett, hogy örülne végre egy győzelemnek, mindent tönkre tett a megjegyzésével. Hónapok óta mindenféle szarsággal hozakodik elő, kibírhatatlan

– mondta Kruse egy klubról szóló podcastben.

A Hertha hétvégén a Hoffenheimet verte 3-0-val, ami súlyos gödörből indíthatta el fölfelé a csapatot, ugyanis előzőleg kilenc bajnokin mindössze két pontot szerzett. Egy ilyen helyzetben inkább az összetartást sürgetné Kruse, de szerinte Windhorst akarja kisajátítani az egyesületet.

Eltüntetné Gegenbauert, hogy egy bábot ültessen be a helyére, Ingo Schillert. Így jutna hozzá a klub pénzéhez. A legtöbb szurkoló inkább kiesne, minthogy Lars Windhorst kezére kerüljön a klub.

Kruse kritikája azért is fontos, mert a klub felkérésére tanácsadói szerepet tölt be Marko Rehmerrel és Király Gáborral. A három zászlóvivő dolga emellett az egyesület népszerűsítése is, így az ő kiállása sokak véleményét tükrözi. Ennek ellenére Gegenbauernek sok kritikusa van, 2020-ban pedig eleve egészen alacsony százalékban választották meg (54% támogatta) elnöknek. Megbízása 2024-ig tart.

Olvasói sztorik