Nemzetközi foci

Ha nem távozik a Hertha-vezetés, nem ad pénzt a főszponzor

Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Bár kilenc nyeretlen bajnokit követően végre ismét három pontot szerzett a Hertha labdarúgócsapata a Bundesligában, a Hoffenheim elleni 3-0-s győzelemmel nem oldódtak meg a legfőbb problémák.

Kapcsolódó
Koronavírusos edzője nélkül támadt fel a Hertha
A Hertha ezt megelőzően kilenc fordulóban maradt nyeretlen.

A csapat még mindig veszélyeztetett helyzetben van a kiesés elleni harcot illetően, de a vezetés nem csupán emiatt nem lehet nyugodt.

A klub főszponzora, Lars Windhorst 2019 júniusa óta 375 millió eurót fektetett be, és hajlandó lenne még több pénzt pumpálni a Hertha BSC-be, de akkor fejeknek kell hullani. A befektető ugyanis jelezte, csak akkor hajlandó a további közös munkára, ha a klub 71 éves elnöke, Werner Gegenbauer tizennégy év után hajlandó lemondani.

Egyértelmű számomra, hogy Gegenbauer alatt nagyon nehéz csapatként dolgozni. A Hertha játékszer a számára. Nem érdekli, hogy sikeres-e a klub, csak az, hogy megőrizze hatalmi pozícióját

– idézte Windhorstot a Bild.

„A klubnak pénz kell a túléléshez, de én nem fektetek be semmit, amíg a jelenlegi vezetés van. Csak akkor, ha megfelelő ember kerül hatalomra. Akár a Bundesliga II-ben is.”

Gegenbauer reakciójában azt mondta, ebben a nehéz helyzetben megígérte az edzőnek és a csapatnak, hogy a következő sorsdöntő hetekben nem beszélik meg ezeket a dolgokat nyilvánosan.

Amint a bennmaradás végre biztosított lesz, egyértelműen kifejtem álláspontunkat, és véleményt mondunk a Herthánál történt beruházásokról

– tette hozzá.

Olvasói sztorik