Nemzetközi foci

Koronavírusos edzője nélkül támadt fel a Hertha

SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

„Végre ismét három pont” – lélegzett fel a hivatalos honlapján a Hertha BSC, amely kilenc nyeretlen bajnokit követően majdnem napra pontosan három hónap után tudott győzni a labdarúgó Bundesligában.

Kapcsolódó
Kórházba kellett vinni a megdobott Bundesliga-asszisztenst
Mindössze a nyolcadik olyan Bundesliga-meccs volt a pénteki, amelyet félbe kellett szakítani.

A németek múlt vasárnap váltottak edzőt, azonban hiába vetette magát bele a munkába Felix Magath, a kemény stílusáról ismert szakember nem lehetett ott a kispadon, ugyanis elkapta a koronavírust.

Így aztán a Hoffenheim ellen segítője, a skót Mark Fotheringham irányította a 4-1-4-1-es rendszerben pályára lépő együttest, amely 25 ezer néző előtt nagyszerű futballal rukkolt elő.

A berliniek a 39. percben Niklas Stark fejesével szereztek vezetést (1-0), a 63. percben Isak Belfodil növelte az előnyt (2-0), a végeredményt pedig Lucas Tousart állította be a 74. percben (3-0).

Sallai Roland csapata, a Freiburg gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó Greuther Fürth vendégeként. A magyar légiós kezdőként végigjátszotta a mérkőzést a freiburgiaknál, akik versenyben vannak Bajnokok Ligája-indulást érő helyért.

A magyar válogatott Schäfer András csapata, az Union Berlin 4-0-ra kikapott a címvédő és éllovas Bayern München otthonában. A bajorok a 16. percben szereztek vezetést, és már az első félidőben eldöntötték a találkozót, hiszen a szünetben háromgólos előnyben voltak. Robert Lewandowski két góllal zárta az ütközetet, a lengyel támadó az első félidő végén és a második játékrész elején volt eredményes, előbbi találatát büntetőből szerezte.

Schäfer csereként a 62. percben lépett pályára, a bajorok akkor már 4-0-ra vezettek.

A müncheniek világbajnok kapusa, Manuel Neuer pályafutása 311. győzelmét aratta a Bundesligában, ezzel megelőzte Oliver Kahnt, akivel eddig holtversenyben állt az élen.

Bundesliga, 27. forduló

Greuther Fürth – Freiburg 0-0

 

Hertha – Hoffenheim 3-0 (1-0)
gól: Stark (39.), Belfodil (63.), Tousart (74.)

 

Mainz – Bielefeld 4-0 (1-0)
gól: Burkardt (1., 75.), Niakhaté (65.), Ingvartsen (79.)

 

Stuttgart – Augsburg 3-2 (1-2)
gól: Anton (44.), Marmoush (79.), T. Tiago (85.), illetve Hahn (6.), Gregoritsch (45+1.)

 

Bayern München – Union Berlin 4-0 (3-0)
gól: Coman (16.), Nianzou (25.), Lewandowski (45., 47., az elsőt 11-esből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik