Nemzetközi foci

Bizarrnak tartja a Middlesbrough a Chelsea zárt kapus kérését

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

A Chelsea szerint zárt kapuk mögött kellene megrendezni szombaton az FA-kupa negyeddöntőjét a Middlesbrough otthonában, mert a londoni klub – az orosz tulajdonos Roman Abramovics elleni szankciók miatt – nem árusíthat további jegyeket a mérkőzésre, írta az MTI.

Kapcsolódó
Bocsánatot kért Dárdai, miután a kispadon nevetgélt
Szerinte ez a kiragadott pillanat nem adja vissza a hozzállását a jelenlegi helyzethez.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató klub keddi bejelentése szerint megbeszéléseket folytattak a pénzügyi szankciók végrehajtásával foglalkozó hivatallal. Hozzátette, a versenysemlegesség és a sportszerűség miatt kérvényezni fogja az Angol Labdarúgó Szövetség igazgatótanácsánál, hogy a házigazda Middlesbrough szurkolói se lehessenek jelen a szombati mérkőzésen.

„Elismerjük, hogy mindez komoly hatással lenne a Middlesbrough-ra és szurkolóira, valamint saját szimpatizánsainkra, akik a szankciók életbe lépése előtt már megvásárolták a jegyüket, de úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi körülmények között ez lenne a legtisztességesebb eljárás” – magyarázta.

Közben a Middlesbrough is reagált, a klub bizarrnak nevezte a Chelsea kérését, és hozzátette, hogy a sportszerűség indoka nagyon ironikusan hat.

„Mindenki jól tudja, hogy miért szankcionálták a Chelsea-t, és hogy ennek semmi köze a Middlesbrough-hoz. Hogy azt sugallják, hogy a szurkolóinkat meg kell büntetni, nem csak, hogy súlyosan igazságtalan, de minden alapot nélkülöz.

Tekintettel a szankciók okaira, az végletekig ironikus, hogy a Chelsea a tisztességre hivatkozik

írta.

A klub jelenleg az angol szövetség hivatalos értesítésére vár, de a leghatározottabban ellenáll a Chelsea lépéseinek.

Az ukrajnai háború kitörése után Abramovics előbb a klub jótékonysági alapítványának kezébe adta a Bajnokok Ligájában címvédő csapat irányítását, majd bejelentette, hogy szeretné eladni a klubot.

Nagy-Britannia csütörtökön szankciókat léptetett életbe a tulajdonossal szemben – milliárdos vagyonát zárolták, nem bonyolíthat le pénzügyi tranzakciókat brit magánszemélyekkel és vállalkozásokkal, emellett utazási és szállítmányozási tilalommal is sújtották –, mert azt beszélik róla, hogy jó viszonyt ápol Putyinnal, ezt azonban ő vitatja.

A londoni klub az intézkedések nyomán nem vehet részt játékoseladásban és -vásárlásban, emellett fel kellett függesztenie a jegyértékesítést, és a szurkolói boltokat is be kellett zárnia.

A brit kormány nem zárkózik el attól, hogy engedélyezze Abramovicsnak a Chelsea eladását, de előfeltételként azt szabta meg, hogy nem származhat abból nyeresége.

Olvasói sztorik