Nemzetközi foci

A Chelsea hőse nem hord köpenyt, de gólt szerez, amikor kell

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Miközben befagyasztották a klubtulajdonos Roman Abramovics vagyonát, a Chelsea újabb győzelmet aratott a Premier League-ben: a Bajnokok Ligája-címvédő csapat ezúttal otthon verte 1-0-ra azt a Newcastle-t, amely az ezt megelőző kilenc bajnokiján volt veretlen.

A Chelsea hőse ismét Kai Havertz volt, aki lassan a győztes gólok embere lesz Londonban.

A 80 millió euróért igazolt német játékos szerezte a győztes gólt a City elleni BL-döntőben, valamint a Palmeiras ellen a klubvilágbajnokság fináléjában. Ezúttal a 89. percben Jorginho passzát még volt hidegvére levenni, mielőtt a hálóba lőtte volna.

A Transfermarkt statisztikái szerint a 22 éves játékosnak a mostani volt a hatodik meccset eldöntő gólja a Chelsea-ben. Eddig összesen 19-et szerzett, azaz majdnem minden harmadik góljával mérkőzést nyer csapatának.

Amíg lesz elég mezünk, és egy busz, ami elvisz a meccsekre, addig itt vagyunk és küzdünk

– mondta a napokban Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője.

Mivel Abramovics vagyonát befagyasztották az orosz-ukrán háború következtében, így a klubot nem lehet eladni, nem lehet jegyeket árulni (a bérletesek továbbra is mehetnek meccsre), nem lehet játékosokat igazolni, vagy a meglévőekkel szerződést hosszabbítani. A csapat egyébként kissé legüresben térben állva a harmadik a Premier League-ben.

Gólt szerzett a West Ham United ukrán játékosa, Andrij Jarmolenko, aki a találatot térdre ereszkedve, sírva ünnepelte. Csapata ezzel vezetett 1-0-ra, végül 2-1-re nyert.

Az Arsenal kétgólos győzelmet aratott a vendég Leicester City felett. A londoniak sorozatban az ötödik összecsapásukat nyerték meg a Premier League-ben, újabb sikerüknek köszönhetően pedig a rivális Manchester Unitedet visszaelőzve a tabella negyedik helyére jöttek fel, ráadásul három meccsel kevesebbet játszottak a riválisnál.

Premier League, 29. forduló

Chelsea-Newcastle 1-0 (0-0)

Everton-Wolves 0-1 (0-0)

Leeds-Norwich 2-1 (1-0)

Southampton-Watford 1-2 (1-2)

West Ham-Aston Villa 2-1 (0-0)

Arsenal-Leicester City 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik