Magyar foci

Nyomás a Fradin, a Kisvárda legyőzte 2022 egyik legkellemetlenebb ellenfelét

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Egy védelmi hiba és Jasmin Mesanovic gólja döntötte el a Kisvárda-Gyirmót NB I-es bajnokit a 24. fordulóban. A hazai csapat ezzel a győzelemmel pontszámban utolérte a második helyen álló Felcsútot és ott lohol az éllovas Ferencváros nyomában.

Kapcsolódó
„Ahogy kiléptem az orvostól, elsírtam magam" – majdnem véget ért a magyar focista karrierje
Visszatérés helyett orvosi vizsgálatokra szaladgált az NB II-es játékos.

A kiesés ellen menekülő Gyirmót 2022-ben mindössze egy bajnokin kapott ki, közben háromszor nyert és volt két döntetlenje is, azaz nyugodtan lehet az egyik legkellemetlenebb ellenfélnek nevezni, a fordulót megelőzően csak a Paks szerzett több pontot nála 2022-ben. Csertői Aurél csapata ezúttal is jól kezdett, több helyzete is volt, de Dombó – az egyedüli magyar kezdő a várdai csapatban – nagyokat védett, majd az első félidő közepétől elfogyott a tudomány.

Onnantól a Kisvárda kezdett irányítani, majd a 45. percben megszerezte a végül győzelmet érő gólt: egy beadásnál maradt le a védő Mesanovicról, aki pár lépésről lőtt a kapuba.

A második félidő csendesebb volt, egy-egy helyzetecske akadt tulajdonképpen, a fegyelmezetten játszó Kisvárda biztosan őrizte az 1-0-át, így aztán nyert. Az NB I legjobb három csapata nagyon ellépett a többiektől, a Paks ugyanis tíz ponttal van elmaradva a Felcsút, Kisvárda kettőstől.

Olvasói sztorik