Nemzetközi foci

Folyamatosan fütyülték a szurkolók Neymart és Messit

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hazai pályán játszott a Paris Saint-Germain a francia bajnokság 28. fordulójában, ez volt a csapat első meccse azt követően, hogy a hét közben, összesített 2-0-s előnyből kiesett a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Kapcsolódó
Hiába Messi és Neymar, a katariak párizsi projektje jéghegynek csapódott
Új év, újabb kiesés – a Paris Saint-Germain 2022-ben sem fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját. A katari tulajdonos által 11. éve pénzelt projekt mintha nem akarna révbe érni, sőt, most úgy tűnik, a Real Madrid ellen többet vesztettek el, mint egy szimpla futballmeccset.

Bár rengeteg kritika érte a Real elleni felállást, amiért Lionel Messi, Neymar és Kylian Mbappé sem vette ki a részét a védekezésből, a vezetőedző, Mauricio Pochettino nem volt szívbajos és mindhármukat kezdette a Bordeaux ellen is, végigjátszották a meccset. A nyáron minden bizonnyal távozó francia csatárt nagy üdvrivalgás fogadta, majd a 24. percben gólt is szerzett (15 gólnál és 10 gópassznál jár a bajnokságban).

Neymart és Messit azonban már a bemutatáskor is kifütyülték, utána is mindig, mikor labdába értek. Akkor különösen, amikor ketten tanakodtak a labda mögött egy szabadrúgás előtt.

Az első félidő után az említett Mbappé-góllal vezetett a PSG, amely aztán a második félidő elején gyorsan szerzett újabb két találatot és végül 3-0-ra nyert. Az egyiket Neymar, aki aztán frusztráltságában még egyszer a hálóba bikázta a labdát.

A PSG 15 ponttal vezet a bajnokságban.

Olvasói sztorik