FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Kirúgta a Dárdai helyére kinevezett edzőt a Hertha

Már nem Tayfun Korkut a Hertha BSC vezetőedzője, akit azonnali hatállyal felmentett állásából a klub, olvasható a vasárnapi közleményben. A döntés egyáltalán nem váratlan, 2022-ben még nem nyert meccset a Hertha, amely egymást követő ötödik bajnokiját veszítette el szombaton a Borussia Mönchengladbach ellen és így az utolsó előtti, 17. helyre csúszott vissza a Bundesligában.

Kapcsolódó
Dárdai Márton a padról nézte az újabb Hertha-zakót, így is bekerült a hírekbe
Egyre mélyebbre csúszik a berlini focicsapat, amely már a 17., azaz kiesőhelyen áll a Bundesligában. Idei tíz tétmeccséből egyet sem tudott megnyerni.

Fredi Bobic sportigazgató azt mondta, hogy bár Korkut biztatóan kezdett, az idei bajnokik megmutatták, hogy váltásra van szükség. A leendő vezetőedzőt később nevezik meg.

Kiesőhelyen állunk, nyolc forduló van hátra, hogy megszerezzük a bennmaradáshoz szükséges pontokat

– magyarázta Bobic, miért döntöttek a váltás mellett.

Korkutot november végén nevezték ki, miután menesztették Dárdai Pált. Akkor a 14. helyen állt a Hertha. Korkut irányításával 14 tétmeccséből csak kettőt nyert meg a csapat, miközben kilencet is elveszített.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!