Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Sputnik via AFP
Nemzetközi foci sport

Abramovics vagyonát befagyasztották, nem adhatja el a Chelsea-t

Oroszország ukrajnai inváziójára adott válaszként a brit kormány hét oligarchát is súlyos szankciókkal, vagyonbefagyasztással és utazási tilalommal sújtott. Köztük van Roman Abramovics, a Chelsea FC tulajdonosa, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségesének tartanak.

Boris Johnson miniszterelnök kijelentette, hogy könyörtelenül üldözik azokat, akik lehetővé teszik a civilek meggyilkolását, a kórházak lerombolását és a szövetségesek illegális megszállását.

Kapcsolódó
Írmagja se marad az ukrán legenda futballmúltjának
Anatolij Timoscsuk nem hagyta ott a Zenitet és nem ítélte el az orosz agressziót, bűnhődnie kell.

Az 55 éves Abramovics tagadta, hogy szoros kapcsolatban állna Putyinnal, ennek azonban ellentmond, hogy egyike azon kevés oligarchának, akik az orosz elnök alatt is megőrizték vagyonukat.

Az üzletember március elején meghozta döntését, hogy eladja a Chelsea-t, azonban a kormány azzal, hogy befagyasztotta a vagyonát, ellehetetlenítette az ügyletet.

A klub ugyan külön engedélyt kapott a futball folytatására, de semmilyen bevétele nem lehet, így beszüntette a jegyárusítást (csak a már megvásárolt jegyek és bérletek tulajdonosai mehetnek be a mérkőzésekre), bezárja a szurkolói boltot, és nem szerződtethet új játékosokat.

A szankciók nyilvánvalóan közvetlen hatással vannak a Chelsea-re és szurkolóira. Keményen dolgozunk azon, hogy a klub ne szenvedjen szükségtelen károkat.

Annak érdekében, hogy a továbbra is versenyezhessen és működhessen, speciális licencet adunk ki, amely lehetővé teszi a mérkőzések megrendezését, a fizetések folyósítását és a jegytulajdonosok részvételét a meccseken, miközben ami a legfontosabb, megfosztjuk Abramovicstól a klub tulajdonjogának előnyeit” – írta a Twitteren Nadine Dorries kulturális miniszter.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!