Nemzetközi foci

Roman Abramovics bejelentette, hogy eladja a Chelsea-t

Steven Paston/PA Images via Getty Images
Steven Paston/PA Images via Getty Images

Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa szerda este bejelentette, hogy eladja a futballklubot.

Kapcsolódó
Roman Abramovics átadta a Chelsea irányítását
19 év után változott a klub tulajdonosa a vezetői pozícióból, hogy megvédje azt.

„Ahogyan azt már korábban is kijelentettem, mindig a klub érdekeit szem előtt tartva hoztam meg a döntéseimet. A jelenlegi helyzetben ezért döntöttem úgy, hogy eladom a klubot, mivel úgy gondolom, hogy ez a klub, a szurkolók, az alkalmazottak, valamint a klub szponzorainak és partnereinek a legjobb érdeke.

Remélem, még egyszer utoljára ellátogathatok a Stamford Bridge-re, hogy személyesen is elbúcsúzhassak mindannyiuktól. Egy életre szóló kiváltság volt a Chelsea tagja lenni, és büszke vagyok a közös eredményeinkre”

– közölte az orosz milliárdos.

Kapcsolódó
Ő segítette az elnöki székbe Putyint, mégis távolodik tőle – Abramovics és a Chelsea
Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa, bejelentette, hogy – tekintettel az orosz–ukrán háborúra – átadja megbízottjainak a klub irányítását, és háttérbe lép. Hogy ez mit jelent? Semmit és valamit mégis...

Az 55 éves üzletember szombaton az ukrán-orosz háború miatt még csak átadta az egyesület irányítását a klub jótékonysági alapítványának, a szerdai bejelentés szerint azonban meg is fog válni tőle. Abramovics szerint nem kapkodja el az eladást, valamint arról a kölcsönről is lemond, amit a Chelsea-nek adott.

„Számomra ez soha nem az üzletről vagy a pénzről szólt, hanem a játék és a klub iránti szenvedélyről. A Chelsea és szurkolói mindig a szívemben lesznek.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik