Nemzetközi foci

Roman Abramovics átadta a Chelsea irányítását

Alexander Hassenstein - UEFA/UEFA via Getty Images
Alexander Hassenstein - UEFA/UEFA via Getty Images

Roman Abramovics bejelentette a Chelsea labdarúgócsapatának honlapján, hogy átadta a klub vezetését egy helyi alapítványnak.

Csaknem 20 éve van birtokomban a Chelsea FC, ezalatt úgy tekintettem magamra, mint a klub gondnokára, akinek az a feladata, hogy a klub olyan sikeres legyen, mint ma, a jövőt is építse, valamint pozitív példája legyen közösségünknek. Mindig a klub érdekeit szem előtt tartva hoztam döntéseimet. Továbbra is ezekhez az értékekhez tartom magam. Éppen ezért úgy határoztam

Chelsea jótékonysági alapítványának megbízottjainak adom át a klub felügyeletét és a gondozását. Hiszem, hogy jelen pillanatban ők vannak abban a helyzetben, hogy a klub játékosainak, stábjának és szurkolóinak javát szolgálják”

– írta Roman Abramovics.

Egy brit titkosított belügyminisztériumi jelentés szerint Abramovics egyike annak a 35 oligarchának, akik segítik az orosz államot, és részt vett korrupciós ügyekben is. A milliárdos az évek során hevesen tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban állna Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és bármi büntetendőt tett volna. Még a Chelsea FC elvétele is felmerült vele szemben a brit parlamentben, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát csütörtökön. A harc jelenleg is tart, Az orosz csapatok szombaton ostrom alá vették már Kijevet is, erre a linkre kattintva követheti a 24.hu hírfolyamát a háború aktualitásairól.

Kapcsolódó
Van olyan politikus, aki elvenné Roman Abramovicstól a Chelsea-t
Emellett lefoglaltatná a vagyonát és egy londoni lakását is. Mindezt 2019-es, belügyminisztriumi jelentésre hivatkozva, ahol a milliárdost kapcsolatba hozták az orosz állammal.

Roman Abramovics 2003-ban vette meg a Chelsea-t, azóta is hatalmas összegeket tol a klubba, a csapat pedig azóta nyert öt bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját is.

Olvasói sztorik