Nemzetközi foci bajnokok ligája

Romelu Lukaku nélkül is magabiztosan nyert a Chelsea a BL-ben

Sebastian Frej/MB Media/Getty Images
Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

A Chelsea kedden hazai pályán 2-0-ra legyőzte a francia Lille együttesét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzésén.

Ragyogóan kezdtek az angolok, de a hetedik percben Kai Havertz lövését nagy bravúrral szögletre paskolta Leonardo Jardim. Szerencsétlenségére a szöglet is Havertzhez került, aki közelről nagy erővel fejelt a kapuba.

Tartotta magát a Lille tisztességesen, helyzetekig is eljutott, de a Chelsea játszott veszélyesebben. Térfélcsere után viszont rákapcsoltak a franciák, mégis Christian Pulisic növelte az előnyt egy villámgyors kontra végén.

Ezek után már nyugodtan focizhatott a Chelsea, a Lille inkább csak erőlködött, de a játék képét tekintve igazságosnak tűnő eredmény született. Érdekesség, hogy Romelu Lukaku egy percet sem játszott a meccsen. A nap másik mérkőzése máshogy alakult, mivel Dusan Vlahovic fél perc alatt gólt lőtt a Villarreal vendégeként pályára lépő Juventusban.

Ezzel a mostani lebonyolítás leggyorsabb góllövőjévé vált az egyenes kieséses szakaszban. Ez a gól mégsem volt elég, mert az egész mérkőzésen jóval aktívabb spanyolok egyenlíteni tudtak, amikor a torinói védelem csúnyán elnézett egy beadást. Daniel Parejo zavartalanul vehette át a labdát a tizenhatos szívében és higgadtan a kapuba lőtt.

Mivel az idegenben lőtt gólok már nem dönthetnek el párharcot, gyakorlatilag teljesen nyílt maradt ez a párharc a visszavágóra.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Chelsea-Lille 2-0 (1-0)
Gólszerző: Havertz (8.), Pulisic (63.)

Villarreal-Juventus 1-1 (0-1)
Gólszerző: Parejo (66.) ill. Vlahovic (1.)

Olvasói sztorik