Nemzetközi foci

Szomorú és igazságtalan – sajnálják Abramovicsot, amiért el kell adnia a Chelsea-t

EyePress News / EyePress via AFP
EyePress News / EyePress via AFP

Az orosz-ukrán háború következtében tulajdonosváltás előtt áll a Bajnokok Ligája-címvédő: az orosz tulajdonos, Roman Abramovics napokkal ezelőtt még csak az irányítást adta át a klub jótékonysági alapítványának, de aztán bejelentette, hogy eladja a Chelsea-t.

„Számomra ez soha nem az üzletről vagy a pénzről szólt, hanem a játék és a klub iránti szenvedélyről” – írta akkor közleményében Abramovics, aki lemond arról a kölcsönről, amit a klubnak adott, valamint az eladásból befolyt összeget is felajánlotta arra a célra, hogy a háború áldozatait segítsék belőle.

Kapcsolódó
Meghalt a háborúban a Sahtar egyik utánpótlásedzője
A hírt a klub igazgatója, Szerhij Palkin erősítette meg.

Az orosz milliárdosról mindig is azt tartották, hogy szoros kapcsolatban áll Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, noha ezt mindig hevesen próbálta cáfolni. Ugyanakkor emiatt több politikus is felszólalt ellene, hogy szankciókat kellene rá kivetni, emiatt látja jobbnak, ha megválik a klubtól.

Nagyon elszomorít, hogy valakitől elveszik a klubját csak azért, mert talán kapcsolatban áll valakivel. Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy ez igazságos

idézi a BBC Amanda Staveley-t, aki annak a Newcastle Unitednek a társtulajdonosa, amely egy szaúdi konzorcium többségi tulajdonába került és emiatt folyamatos bírálat éri a klubot, valamint a Premier League mezőnye sem volt elragadtatva a váltástól.

Roman Abramovics 2003-ban vásárolta meg a Chelsea-t, azóta 17 trófeát nyert a csapat. A hírek szerint egy svájci milliárdos, Hansjörg Wyss lehet az új tulajdonos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik