Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo mesterhármast lőtt és minden idők legeredményesebb futballistája lett

Martin Rickett/PA Images via Getty Images
Martin Rickett/PA Images via Getty Images

A Manchetser United szombaton rendkívül fordulatos mérkőzésen verte 3-2-re a Tottenham Hotspur csapatát a Premier League 29. fordulójában.

Cristiano Ronaldo bődületesen nagy góljával indult be a hazai csapat, így már a 12. percben előnybe került az MU.

Egy kezezés miatt azonban egyenlíteni tudott Harry Kane tizenegyesből a 35. percben. Ekkor még nem tudta, hogy nem tarthat sokáig az öröme.

Ugyanis Ronaldo ismét betalált. Nemanja Matics indította hosszan Jadon Sanchót, aki tökéletesen gurított a kapu előtt keresztbe, a portugál klasszisnak így aztán közvetlen közelről kellett az üres kapuba lőnie.

Ezután úgy nézett ki, Harry Maguire lesz a mérkőzés negatív hőse, miután a 71. percben egy bal szélről erősen középre lőtt labda elé vetődött be, de pont így pattant be róla a labda a saját kapujába.

Cristiano Ronaldo azonban megmentette az angol hátvédet ettől, mert a 81. percben egy jobbról elvégzett szögletet fejelt nagy erővel a bal fölső sarokba.

Ezután nyomott a Spurs becsülettel, de nem sikerült egyik apró helyzetét sem gólra váltania, így aztán a Manchester Unitedé lett mindhárom pont. Nem mellékesen Ronaldo már a második góljával minden idők legeredményesebb futballistája lett, az új csúcs szombattól 807 találat.

A hazaiak ezzel a sikerrel negyedikek az angol bajnoksággal és bár két meccsel többet játszottak, mint a szombati ellenfeleik, az ötpontos különbség még sokat érhet a Bajnokok Ligája-szereplésért folytatott harcban.

Olvasói sztorik