Nemzetközi foci

Csak egy félidőn át bírta a City tempóját a Manchester United

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

A címvédő Manchester City 4-1-re legyőzte városi riválisát, a Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kapcsolódó
Thomas Tuchel többet beszélt a Chelsea-meccs előtt történtekről, mint a győzelmükről
A londoni klub szurkolói viselkedése akasztotta ki a menedzserüket. És a klubot is.

Lüktető, fordulatos játékot hozott az első félidő, amelyben a belga Kevin de Bruyne révén hamar megszerezte a vezetést a listavezető City (1-0), ám a United egy gyors kontrából a játékrész derekán egyenlített Jadon Sancho góljával (1-1), írta az MTI.

Egyik csapat védelme sem állt a helyzet magaslatán, így mindkét kapu előtt több nagy helyzet is kialakult, ezek egyikét – az MU spanyol kapusa, David de Gea bravúrjai ellenére – De Bruyne vágta hálóba, így a szünetben a hazaiak vezettek 2-1-re.

A fordulás után a City sokkal veszélyesebben játszott, hatalmas labdabirtoklási- és helyzetfölényét pedig a 68. percben az algériai Rijad Mahrez találatával koronázta meg (3-1).

Mivel a vendég United a folytatásban sem tudott gólveszélyes helyzetet teremteni, Mahrez újabb góljával a hazaiak bebiztosították a három pontot (4-1).

A nap másik mérkőzésén az Arsenal 3-2-re nyert a kiesés elkerüléséért harcoló Watford otthonában. Az öt bajnoki óta veretlen, sorozatban negyedszer nyertes londoniaknál a válogatott Bukayo Saka gólt és gólpasszt is szerzett.

Premier League, 28. forduló

Manchester City – Manchester United 4-1 (2-1)
gól: De Bruyne (5., 28.), Mahrez (68., 90+2.), illetve Sancho (22.)

 

Watford – Arsenal 2-3 (1-2)
gól: Cucho (11.), M. Sissoko (87.), illetve Ödegaard (5.), Saka (30.), Martinelli (52.)

Olvasói sztorik