Nemzetközi foci bajnokok ligája

Már tényleg szenzációnak számít, ha Ronaldo szabadrúgásgólt lő

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

A 79. perc végén járt az Atlético Madrid és a Manchester United mérkőzése a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amikor Cristiano Ronaldo egy góllal kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgásból a kapu fölé lőtte a labdát – a hazai drukkerek legnagyobb örömére. Bár a pontrúgás kiharcolása után hárman is a labda mögé álltak angol oldalról, hamar egyértelművé vált, hogy a portugál támadó nem engedi át másnak ezt a lehetőséget.

Ebből a helyzetből nem talált kaput a portugál.

A sorozat történetének legeredményesebb játékosa a szabadrúgásból szerzett gólok tekintetében is élen áll a Bajnokok Ligájában, csakhogy eredményessége ezen a téren döbbenetesen leromlott az évek során. Klubszinten utoljára 2020 júliusában ünnepelhettek a drukkerek egy Ronaldo-pontrúgást követően (még a Juventus játékosa volt és a Torino elleni derbin volt eredményes), azt megelőzően pedig 2017-ben (a Real Madridban a Grémio elleni klubvilágbajnoki döntőben).

Ronaldo a BL-ben legutóbb 2016 szeptemberében talált be szabadrúgásból, ez a mostani volt az egymást követő 32. elpuskázott lehetősége a Whoscored statisztikái szerint.

Korábban két olyan szezonja volt, amikor hat gólt szerzett direkt pontrúgásból (2008/2009 és 2009/2010), 2016/17-ben is még hármat. A 2017/18-as idénytől kezdve 93 próbálkozása volt, mindössze kettő ment be.

Kapcsolódó
Rangnick 19 éves játékosát állította példaképül futballistái elé
Anthony Elanga egyenlítő és történelmi gólt szerzett az Atlético ellen.

Mindez azonban alighanem nem gátolja meg majd abban, hogy a későbbiekben is ő álljon a labda mögé. Amióta visszatért a Manchester Unitedhez, majdnem kétszer annyi szabadrúgást vállalt el (kilencet), mint az ebben a mutatóban második Bruno Fernandes (ötöt), míg további három játékos összesen öt szabadhoz fért oda.

Olvasói sztorik