Nemzetközi foci bajnokok ligája

Rangnick 19 éves játékosát állította példaképül futballistái elé

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Néhány perccel azt követően, hogy csereként pályára lépett, Anthony Elanga megszerezte a Manchester United egyenlítő gólját az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó
Az ukrán nemzet címerét mutatta gólörömként a Benfica csatára
A Benfica hőse azonnal lekapta magáról a mezt.

Bármilyen meglepő, a manchesteriek addig a kaput sem találták el, Elangát pedig azzal a célzattal és tanáccsal küldte be a pályára Ralf Rangnick, hogy ne ijedjen meg az ellenféltől, féljenek inkább a hazaiak a gyorsaságától.

Elanga első labdaérintéséből helyzetbe került és gólt szerzett, megszerezve ezzel a Manchester United történetének 500. BEK-, illetve BL-találatát.

„Álmodtam már ilyen pillanatokról, hogy gólt szerzek a Bajnokok Ligájában egy európai topcsapat ellen. Örülök, hogy a szurkolóinknak is örömet okoztam, hosszú utat tettek meg, hogy drukkoljanak nekünk” – nyilatkozta a 19 éves svéd szélső, aki egyre több szerepet kap, amióta Rangnick decemberben átvette a csapat irányítását.

„Nyugodt típus vagyok, és amikor lehetőséget kapok, mindent vissza akarok fizetni az edzőmnek, aki bízik bennem.

Ha pályára lépek, mindig 150 százalékot akarok adni. Csak azt teszem, amit tudok: én akarok lenni a legjobb a pályán.

Rangnick elismerte, szerencséjük is volt, hiszen az Atlético a gól mellett két kapufát is szerzett.

„Azt éreztem, hogy az első félidőben nyújtott teljesítmény után csak jobb jöhet. Ahogy akkor játszottunk, azt még mindig nem hiszem el. Se meggyőződésünk, se agresszivitásunk nem volt, nagyon csalódottnak éreztem magam” – mondta a német szakember.

Elanga rendkívüli fickó, úgy futballozik, mintha tényleg minden alkalommal az álma válna valóra. Öröm és szórakozás nézni a játékát. Bárcsak néhány játékosom példaképnek tekintené.

Olvasói sztorik