Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az ukrán nemzet címerét mutatta gólörömként a Benfica csatára

Gualter Fatia/Getty Images
Gualter Fatia/Getty Images

A Benfica szerda este 2-2-es döntetlent játszott az Ajax elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben.

Fordulatos mérkőzés volt, mert a vendégek szereztek vezetést, majd Sébastien Haller talált be három perc alatt mindkét kapuba. Ezzel vezettek 2-1-re a hollandok félidőben.

Kapcsolódó
Három perc alatt öngólt és gólt is lőtt az Ajax csatára
Főszereplővé vált Sébastian Haller.

Térfélcsere után igyekezett egalizálni a portugál csapat, majd a 62. percben beállt Roman Jaremcsuk és tíz perccel később egy kipattanót a kapuba fejelve beállította a végeredményt. Gólörömként levette a mezét, így az egész világ láthatta az ukrán nemzeti címert.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este ismerte el a két szakadár „népköztársaságot”, Donyecket és Luhanszkot. Ezzel a lépésével Moszkva kétségbe vonta Ukrajna területi integritását, és az uniós, valamint a NATO tagországokat egyaránt válaszlépésre kényszerítette. Amennyiben összefoglalást olvasna, mi történt eddig, amióta kitört az ukrán-orosz válság, akkor ezt a cikket ajánljuk.

A Bajnokok Ligáját szervező európai szövetség (UEFA) egyik főszponzora az orosz Gazprom, amellyel sokan követelték, hogy bontson szerződést az UEFA. A döntő 2019-ben megszavazott helyszíne Szentpétervár, ez ellen is sokan kezdtek tüntetni.

Olvasói sztorik