Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem várt hőse lett a Bajnokok Ligája rangadójának

Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images
Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images

Az Atlético Madrid szerda este sokáig vezetett 1-0-ra a Manchester United ellen, de végül csak döntetlent játsott Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Nagyon hamar kialakult a végeredmény, Joao Félix a hetedik percben fejelt látványos gólt.

Marcos Llorrente az első félidőben, a csereként beálló Antoine Griezmann a hajrában lőtt kapufát, ami sokba került a spanyoloknak, ugyanis az öt perccel korábban beküldött 19 éves Anthony Elanga a 80. percben egyenlíteni tudott egy látványos ellentámadás végén.

A nap másik összecsapása jóval fordulatosabbnak bizonyult. A Benfica ellen pályára lépő Ajax Dusan Tadics higgadt befejezésével szerzett vezetést Portugáliában.

Ezt követően Sébastien Haller különszáma következett, a csatár mindössze három perc leforgása alatt mindkét kapuba betalált! Jan Vertonghen kapott labdát a tizenhatos bal oldalán, majdnem az alapvonalig vitte és az erősen középre lőtt labda az Ajax támadójáról pattant a hálóba.

Három perccel később mégis újra a hollandok ünnepelhettek. Egy balról érkező lapos középre gurításba nem tudott senki beleérni, ez megzavarta a Benfica kapusát és a kipattanóra Haller reagált leggyorsabban.

Ezzel egyébként beérte Haller az Ajax legendájának, Ruud Geelsnek a rekordját és meglőtt egy BL-szezonon belül a 11. gólját.

Térfélcsere után viszont nagyot küzdött a Benfica az egyenlítésért, ami Roman Jaremcsuknak hála össze is jött. Az ukrán támadó mindössze tíz perce volt pályán, amikor egy távoli lövés utáni kipattanót fejelt a kapuba.

Döntés végül egyik mérkőzésen sem volt, mivel az idegenben szerzett gólok száma már nem számít súlyozottan, a visszavágókon még minden nyílt maradt.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Atlético Madrid-Manchester United 1-1 (1-0)
Gólszerző: Féix (7.) ill. Elanga (80.)

Benfica-Ajax Amszterdam 2-2 (1-2)
Gólszerző: Haller (25. – öngól), Jaremcsuk (72.) ill. Tadics (18.), Haller (28.)

Olvasói sztorik