Nemzetközi foci

Vb-selejtező: kétszer mutatták fel a brazil kapusnak a pirosat, mégsem állították ki

Rodrigo BUENDIA / POOL / AFP
Rodrigo BUENDIA / POOL / AFP

Az Ecuador-Brazília mérkőzéssel tért vissza a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat, és ha valaki csak a végeredményt, az 1-1-et látja, még azt is hiheti, hogy egy eseménytelen találkozót hoztak össze a csapatok.

Ezzel szemben az első 20 percben egy brazil gólt, valamint egy-egy kiállítást is láthattak a nézők: Casemiro szerzett vezetést a vendégeknek, majd a 15. percben Dominguez kapus rúgta nyakon ellenfelét, amiért egyből pirosat kapott, míg Emerson Mayoral nem sokkal később második sárgával hagyta el a pályát. A harmadik helyen álló, és a vb-szerepléshez egyre közelebb kerülő ecuadoriak ugyan egyenlítettek a második félidőben, a már biztos vb-résztvevő Brazília így is vezet a selejtezőben, az eddigi 14 fordulóban 11 győzelme volt három döntetlen mellett.

A meccs érdekessége, hogy a brazilok kapusának, Alissonnak kétszer mutatták fel a pirosat, de mégsem állították ki.

Először a 31. percben, egy felszabadító rúgás után találta el ellenfelét, az esetet pedig visszanézték VAR-ral és úgy ítélte meg a játékvezető, hogy nem volt olyan veszélyes a megmozdulás, így végül sárgát kapott. A meccs hajrájában pedig második sárgát kapott, sőt Ecuadornak tizenegyest ítéltek, de ezt is visszanézték videobíróval, a brazil kapus a labdát bokszolta el és csak utána találta el ellenfele fejét, így ezt a döntést is megváltoztatták. A hazai Ecuador még egyszer reklamált a meccs során tizenegyest, de a VAR ott is ellenük ítélt.

Alisson sárgája:

Majd a második jelenet a meccs végén:

Kapcsolódó
Messit nagyon megviselte a koronavírus
Ezért is hagyja ki a mostani vb-selejtezőket.

A szintén biztosan világbajnoki résztvevő Argentína koronavírusos szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni, valamint legnagyobb sztárja, a covid-fertőzés után lábadozó Lionel Messi távollétében is győzött, hátrányból fordítva nyert 2-1-re Chilében. Angel Di María már a 10. percben látványos gólt szerzett.

Uruguay öt nyeretlen meccs és egymást követő négy vereség után győzött ismét, ezzel a hetedik helyről a negyedikre lépett előre.

Dél-Amerikából az első négy helyezett kijut a jövő évi, katari világbajnokságra (Brazília és Argentína két helyet már elvitt), az ötödik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszhat.

VB-selejtező, Dél-Amerika

Ecuador-Brazília 1-1 (0-1)
gól: Torres (75.), illetve Casemiro (6.)

Paraguay-Uruguay 0-1 (0-0)
gól: Suarez (50.)

Chile-Argentína 1-2 (1-2)
gól: Brereton (21.), illetve Di Maria (10.), Martinez (34.)

Az állás: 1. (és már vb-résztvevő) Brazília 36 pont/14 mérkőzés, 2. (és már vb-résztvevő) Argentína 32/14, 3. Ecuador 23/15, 4. Uruguay  19/15, 5. Kolumbia 17/14 (16-17), 6. Peru 17/14 (15-20), 7. Chile 16/15, 8. Bolívia 15/14, 9. Paraguay 13/15, 10. Venezuela 7/14

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik