Nemzetközi foci

Messit nagyon megviselte a koronavírus

Juan Ignacio RONCORONI / POOL / AFP
Juan Ignacio RONCORONI / POOL / AFP

Lionel Messi nem kapott meghívót az argentin labdarúgó-válogatott következő két vb-selejtezőjére, amelyen a kétszeres világbajnok előbb Chilével, majd Kolumbiával játszik.

Messiről január elején derült ki, hogy koronavírusos lett, és csak a hétvégén, a Reims elleni 4-0-ra megnyert bajnokin tért vissza, amikor csereként játszott majdnem fél órát.

Kapcsolódó
Ramos ugyanannyi bajnoki gólnál tart a PSG-ben, mint Messi
Pedig nyolccal kevesebb bajnokin játszott. De most nagyon szemfüles volt.

Az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni azt nyilatkozta, természetesen örülnénak, ha Messi is köztük lenne, de a hétszeres aranylabdás jelezte neki, hogy nagyon megviselte a koronavírus.

„Kulcsfontosságú, hogy jól érezze magát, éppen ezért úgy döntöttem, az a legjobb megoldás, ha most marad a klubjánál” – nyilatkozta Scaloni, aki Messi távollétében egy másik PSG-futballistát, Ángel Di Maríát tett meg csapatkapitánynak.

Scaloni egyébként maga is kihagyja a Chile elleni meccset, mivel pozitív lett a koronavírustesztje.

13 meccs után Argentína a második helyen áll, és semmi nem veszélyezteti a továbbjutását. Chile számára viszont nagyon fontos a találkozó, mivel jelen állás szerint még a pótselejtezőről is lemaradna. Dél-Amerikából négy csapat jut ki egyenes ágon a katari vébére, az ötödik helyezett pedig interkontinentális pótselejtezőt vív.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik