Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Már két meccs után meglehet az Afrika Kupa gólkirálya

Szerencsére a szervező ország gondoskodik a minimális látványról az Afrika Kupán, ahol az eddig lejátszott 13 mérkőzés alatt csupán Kamerun két meccsén láthattak egynél több gólt a szurkolók.

Kapcsolódó
Az Afrika Kupa-meccset kétszer is lefújó bírónak nem ez az első korrupciós ügye
Már kétszer is nagy felháborodást váltott ki a döntéseivel, mégis újabb esélyeket kap.

Amíg vasárnap Burkina Faso, ezúttal Etiópia ellen sikerült fordítani a házigazdának, amely már a 4. percben hátrányba került, de aztán Karl Toko Ekambi és Vincent Aboubakar két-két góljával sikerült fordítani 4-1-re

Utóbbi csatár, a szaúdi al-Nasszrban futballozó Aboubakar az első meccsen is duplázott, azaz már négy találatnál jár, ezzel szinte gólkirályi címet is lehetne nyerni.

A nap másik mérkőzésén Burkina Faso egy góllal verte a Zöld-foki Köztársaságot, a vesztes együttesben Stopira, a Fehérvár légiósa kezdőként lépett pályára és végigjátszotta a mérkőzést.

Afrika Kupa, A csoport, 2. forduló

Kamerun – Etiópia 4-1 (1-1)
gól: Toko Ekambi (8., 68.), Aboubakar (53., 55.), illetve Hotessa (4.)

 

Burkina Faso – Zöld-foki Köztársaság 1-0 (1-0)
gól: Bande (39.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!