Nemzetközi foci

Botrány az Afrika Kupán: a 85. percben lefújta a bíró az egyik meccset

Káoszba fulladt Tunézia-Mali összecsapás az Afrikai Nemzetek Kupáján.

Minden akkor kezdődött, amikor a zambiai játékvezető, Janny Sikazwe tizenegyest ítélt Tunéziának. A hosszas videós elemzés után megítélt büntetőt a csapatkapitány, Wahbi Khazri kihagyta. A kiesett idő megzavarhatta a bírót, mert ezután nem sokkal, a 85. percben lefújta a meccset.

A csapatok levonultak, de a nyilvánvaló hiba felbosszantotta a vesztésre álló tunéziaiakat és a nagy reklamálás után végül visszasétáltak a csapatok a pályára a folytatásra.

A java csak most jön, mert a 81. percben becserélt El Bilal Toure kiállítása miatt emberhátrányba került Mali, ám Sikazwe játékvezető ismét elnézett valamit, mert újra lefújta a meccset ideje korán, 89 percnyi és 40 másodpercnyi játékot követően. Ezt már a tunéziai kispad sem bírta idegekkel, elszabadult a káosz a bíróval pörlekedő szakemberek és a játékvezetők között.

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) azonnal lépett is az ügyben, rögtön felfüggesztették Sikazwe bírót és vizsgálatot indítottak ellene korrupció gyanújával. Tunéziában egyébként kezdőként lépett pályára a Ferencváros középpályása, Aissa Laidouni, de a 67. percben lecserélték.

Olvasói sztorik