Nemzetközi foci sport

Botrány az Afrika Kupán: a 85. percben lefújta a bíró az egyik meccset

Káoszba fulladt Tunézia-Mali összecsapás az Afrikai Nemzetek Kupáján.

Minden akkor kezdődött, amikor a zambiai játékvezető, Janny Sikazwe tizenegyest ítélt Tunéziának. A hosszas videós elemzés után megítélt büntetőt a csapatkapitány, Wahbi Khazri kihagyta. A kiesett idő megzavarhatta a bírót, mert ezután nem sokkal, a 85. percben lefújta a meccset.

A csapatok levonultak, de a nyilvánvaló hiba felbosszantotta a vesztésre álló tunéziaiakat és a nagy reklamálás után végül visszasétáltak a csapatok a pályára a folytatásra.

A java csak most jön, mert a 81. percben becserélt El Bilal Toure kiállítása miatt emberhátrányba került Mali, ám Sikazwe játékvezető ismét elnézett valamit, mert újra lefújta a meccset ideje korán, 89 percnyi és 40 másodpercnyi játékot követően. Ezt már a tunéziai kispad sem bírta idegekkel, elszabadult a káosz a bíróval pörlekedő szakemberek és a játékvezetők között.

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) azonnal lépett is az ügyben, rögtön felfüggesztették Sikazwe bírót és vizsgálatot indítottak ellene korrupció gyanújával. Tunéziában egyébként kezdőként lépett pályára a Ferencváros középpályása, Aissa Laidouni, de a 67. percben lecserélték.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!