Daniel Beloumou Olomo / AFP
Nemzetközi foci sport

Két újságírót megkéseltek az Afrika Kupán

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) közleményben kívánt mielőbbi felépülést azoknak az algériai újságíróknak, akiket vasárnap, az Afrika-kupa nyitónapján megkéseltek a kameruni Doualában.

Kapcsolódó
Hatalmas botránnyal rajtolt az Afrika Kupa
Burkina Faso válogatottját állítólag kamu ellenőrök is megzavarták, végül öt játékost covidosnak nyilvánítottak.

Mehdi Dahak a BBC-nek  elmondta, miután két társával együtt vacsorázni indultak és elhagyták szállodájukat, lesből rájuk támadtak. Őt az arcán sebezték meg, kollégáját, Smail Mohamed Amokranát két szúrás érte (őt kórházba szállították, de már ki is engedték), míg harmadik társuk sértetlen maradt.

A rablók pénzt, három telefont és egy útlevelet zsákmányoltak tőlük.

Az afrikai szövetség jelezte, tartja a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy értesüljön az incidens részleteiről.

Egyelőre megvárjuk a részletes jelentést a történtekről. Az Afrika Kupán résztvevő minden személy biztonsága kiemelten fontos a CAF és a kameruni kormány számára

– olvasható a közleményben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!