Nemzetközi foci

„Nem akarok többé a része lenni” – visszavonult a holland válogatott hátvéd

Photo Prestige/Soccrates/Getty Images
Photo Prestige/Soccrates/Getty Images

Davy Pröpper minden előzmény nélkül bejelentette, hogy visszavonul a labdarúgástól.

A 30 éves hátvéd a Vitesse-ben kezdte meg a pályafutását, majd a PSV Eindhoven és a Brighton játékosa lett. A 19-szeres válogatott védő nyáron tért vissza a PSV-be, de egyszerűen képtelen volt már lelkesedni a labdarúgás iránt, ezért úgy döntött, inkább végleg befejezi.

„Külföldön minden szenvedélyem elveszett. Nehéz volt hatalmas fegyelmezettséget folyamatosan tartani, hogy a legjobbamat nyújtsam, miközben a futball kiszámíthatatlan versenynaptára szabályozta az életemet. A koronavírus-járvány miatt pedig a barátaimat és a családomat is alig látom, ami szintén nem tett jót.

Hálás vagyok a PSV-nak, a szívélyes fogadtatásért. Azt reméltem visszatér a foci iránti lelkesedésem, de már nem érzem magam jól a labdarúgás világában. Nem akarok többé a része lenni. Már karácsony előtt eldöntöttem, hogy visszavonulok és nagyon megkönnyebbültem tőle

– idézte a holland klub a futballistát.

Hazájában nagy visszhangot váltott ki az eset, sokak szerint nagy bátorságra vallott, hogy Pröpper nyíltan beszélt az érzéseiről, amit sokszor nem vesznek komolyan a sportban. A kommentek egy része azonban inkább csak gúnyolodik a játékoson.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik