Nemzetközi foci sport

Desmond Tutu előtt tiszteleg a holland klub, amely nem váltotta be 50 ezer eurós ígéretét

Az FC Twente labdarúgócsapata a hivatalos honlapján megjelentetett közleményben tisztelgett Desmond Tutu Nobel-békedíjas egyházi vezető előtt, aki vasárnap, 90 éves korában meghalt.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Ha nincs a magyar lehetőség, lehet, most egy híd alatt lennék Olaszországban
Nagyon fáj neki, hogy anyagi oldalról támadták, miközben szövetségi kapitánynak lenni nem pénzkérdés számára.

Az érsek kilenc éve az enschedei klub tiszteletbeli tagja volt, 2012-ben ugyanis felkereste a Twentét, hogy felhívja a figyelmet a Medical Knowledge Institute (MKI) nevű szervezetére, amely a dél-afrikai települések életkörülményeinek javítására törekszik.

Az SC Heerenveen elleni meccs előtt Tutu egy vidám tánccal hívta fel magára a figyelmet a kezdőkörben, és lepacsizott a játékosokat kísérő gyerekekkel. A Twente az alapítvány nevét a mezén is feltüntette.

A korábbi edző, Steve McClaren akkoriban mérföldkőnek nevezte Tutu látogatását.

Fantasztikusnak tartottam, hogy kezet foghatok vele. Ez egy nagyon különleges pillanat volt számomra

– mondta.

A Voetbalzone azt írta, hogy a klub egy aukció keretén belül – szponzori segítséggel – 101 800 eurót gyűjtött.

Az akkori elnök, Joop Munsterman nagylelkű hangulatában további 50 ezer eurót is megígért a klub nevében. Ezt azonban a klub sohasem utalta át.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!