Nemzetközi foci

Továbbra is átkozhatják a koronavírust a holland drukkerek

MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP

November közepén jelentette be a holland kormány, hogy a koronavírus-járvány miatt három hétig minden sporteseményt nézők nélkül kell megrendezni. Az időtartamot most újabb három héttel meghosszabbították.

Kapcsolódó
Sok értelmetlen sportszabályt hozott a pandémia, de a román mindent visz
Nézők csak védettségi igazolvánnyal, este 9-ig lehetnek a lelátókon.

A kabinet szerint a növekvő fertőzésszám miatt nem lehet mást tenni, ez azt jelenti, hogy december 18-ig árt kapuk mögött kell megrendezni a futballmérkőzéseket.

Így a Feyenoord, az Ajax, az AZ és a Vitesse is pórul járt, mert az európai kupasorozatok utolsó csoportmérkőzésein nézők nélkül fogadják az izraeli Maccabi Haifát, a portugál Sportingot, a dán Randerst és a szlovén NS Murát.

Mivel az intézkedés december 18-ig érvényes, a drukkerek bíznak benne, hogy a Feyenoord és az Ajax közötti december 19-i rangadót már szurkolók előtt lehet játszani.

Ugyanakkor a kormány jelezte, december 14-én, kedden újraértékeli a helyzetet, azaz elképzelhető, hogy meghosszabbítják a tilalmat.

A kabinet a múlt héten már bejelentette, hogy kompenzálja a profi klubok bevételkiesését és erre a célra külön alapot hozott létre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik