MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
Nemzetközi foci sport

Továbbra is átkozhatják a koronavírust a holland drukkerek

November közepén jelentette be a holland kormány, hogy a koronavírus-járvány miatt három hétig minden sporteseményt nézők nélkül kell megrendezni. Az időtartamot most újabb három héttel meghosszabbították.

Kapcsolódó
Sok értelmetlen sportszabályt hozott a pandémia, de a román mindent visz
Nézők csak védettségi igazolvánnyal, este 9-ig lehetnek a lelátókon.

A kabinet szerint a növekvő fertőzésszám miatt nem lehet mást tenni, ez azt jelenti, hogy december 18-ig árt kapuk mögött kell megrendezni a futballmérkőzéseket.

Így a Feyenoord, az Ajax, az AZ és a Vitesse is pórul járt, mert az európai kupasorozatok utolsó csoportmérkőzésein nézők nélkül fogadják az izraeli Maccabi Haifát, a portugál Sportingot, a dán Randerst és a szlovén NS Murát.

Mivel az intézkedés december 18-ig érvényes, a drukkerek bíznak benne, hogy a Feyenoord és az Ajax közötti december 19-i rangadót már szurkolók előtt lehet játszani.

Ugyanakkor a kormány jelezte, december 14-én, kedden újraértékeli a helyzetet, azaz elképzelhető, hogy meghosszabbítják a tilalmat.

A kabinet a múlt héten már bejelentette, hogy kompenzálja a profi klubok bevételkiesését és erre a célra külön alapot hozott létre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!