Nemzetközi foci

Januárban a Real Madridot verte a harmadosztályú csapat, decemberben újabb La Liga-klubot búcsúztatott

Quality Sport Images/Getty Images
Quality Sport Images/Getty Images

Az élvonal egyetlen nyeretlen csapata, a Levante tizenegyesekkel estek ki a harmadosztályú Alcoyano ellen a Király Kupából.

A kiscsapat neve ismerős lehet a spanyol foci szerelmeseinek, ez az a csapat, amely januárban a Real Madridot kiejtette az előző kiírásban. Akkor a hosszabbításban, egy 115. percben született góllal nyert az Alcoyano.

Kapcsolódó
Harmadosztályú csapat verte ki a Realt a kupából
115. percben bekapott góllal esett ki Zinédine Zidane csapata.

Ezúttal a Levante esett áldozatul, amely már az ötödik percben hátrányba került, ráadásul Daniel Gomez egyenlítése után még a félidő előtt újra vezetést szerzett. Térfélcsere után is az Alcoyano talált be először, amire hármas cserével felelt a Levante és a 68. percre egalizálni tudott. Kilencven perc nem hozott döntést, így hosszabbítás következett, amelyben a 83. percben emberhátrányba kerültő kiscsapat kitartott, majd a tizenegyespárbajt is megnyerte, pedig az első büntetőt kihagyta.

Nem a Levante az egyetlen élvonalbeli klub, amelyik harmadosztályú csapat ellen esett ki, az Alavés 2-1-re kapott ki a Linarestől. A Celta Vigo is hátrányba került az FC Andorra ellen és csak a hosszabbításban hozta össze a továbbjutást, valamint az Espanyol is csak a 87. percben tudta eldönteni a negyedosztályú Palencia Cristo Atlético elleni meccsét.

Eredmények – Király Kupa, legjobb 32 közé jutás

Alcoyano (III.)–Levante 3–3 – tizenegyesekkel: 3–1
Linares (III.)–Alavés 2–1
Palencia Cristo Atlético (IV.)–Espanyol 1–2
Andorra (III.)–Celta Vigo 1–2
San Sebastián Reyes (III.)–Fuenlabrada (II.) 0–0 – tizenegyesekkel: 4–5
Huesca (II.)–Girona (II.) 0–1
Rayo Majadahonda (III.)–Málaga (II.) 1–0
Zaragoza (II.)–Burgos (II.) 2–0

Olvasói sztorik