Nemzetközi foci

Harmadosztályú csapat verte ki a Realt a kupából

Quality Sport Images/Getty Images
Quality Sport Images/Getty Images

A harmadosztályú Alcoyano focicsapata óriási meglepetésre legyőzte hosszabbítást követően 2-1-re a Real Madridot, ezzel pedig bejutott a Király Kupa nyolcaddöntőjébe.

Bár Zinédine Zidane belenyúlt a kezdőbe, de azért így is olyan játékosok léptek pályára, mint Isco, Lucas Vázquez és Casemiro. A vendégek nehezen boldogultak a nagyot küzdő hazaiakkal, de így is előnybe kerültek az első félidő végén Militao fejesével. A második játékrészben kissé kényelmesre vette a figurát a Real, de Zidane csak egyet cserélt, Benzema állt be. A 80. percben jött a sokk, Solbes kotorta közelről a labdát a kapuba.

Felpörgött ugyan a Madrid, de nem sikerült gólt szereznie, a 41 éves José Juan nagy védéseket mutatott be a hazai kapuban. A hosszabbításban még emberelőnybe is került a Real Madrid, amelyben ekkor már Hazard, Asensio és Kroos is a pályán volt, de egy kontra végén Casanova a harmadosztályú csapatnak nyerte meg a meccset.

A Real Madrid legutóbb a 2015-16-os szezonban búcsúzott ilyen korán, igaz, akkor egy adminisztrációs hiba miatt bukta el a Cádiz elleni párharcot, ugyanis az első meccsen olyan játékost szerepeltetett, akit nem lehetett volna. Azt megelőzően 2009-ben esett ki a 32 között a csapat.

Király Kupa, a 16 közé jutásért

Alcoyano – Real Madrid 2-1 (0-1) – hosszabbítás után

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik