Nemzetközi foci

41 éves kapus volt a Real Madrid rémálma

Irina R. Hipolito / Europa Press Sports / Getty Images
Irina R. Hipolito / Europa Press Sports / Getty Images

A Real Madrid óriási meglepetésre már a 32 között kizúgott a Király Kupából, miután szerda este hosszabbítást követően kikapott a harmadosztályú Alcoyanótól. A meccs egyik hőse a hazaiak kapusa, José Juan Figueras volt.

A 41 éves játékos tíz védést mutatott be a mérkőzésen, erre még egy kapus sem volt képes a szezonban a Real Madrid ellen.

Az ő története is bizonyítja, hogy a labdarúgás az a sport, ahol tényleg minden megtörténhet. José Juan 1999-ben debütált az Ourensében, és ugyan négy különböző évtizedben is pályára lépett, a spanyol élvonalban mindössze egyetlen egy meccse van: 2003 májusában állt be a Celta Vigóba, miután Pablo Cavallerót kiállították. 37 perc élvonalbeli foci van a lábában, két gólt kapott az alatt.

Kapcsolódó
Zidane: Nem szégyen kikapni egy harmadosztályú ellenféltől
Az Alcoyano tíz emberrel verte hosszabbításban a bajnokot, Marcelo és Isco a lefújás után is csak nevetgélt.

A pályafutása nagy részét a spanyol másodosztályban töltötte. Az Alcoyanóhoz 2019 nyarán csatlakozott, a csapat akkor a negyedosztályban szerepelt, de aztán beverekedte magát a rájátszásba majd feljutott a harmadik vonalba, ahol most kilenc fordulót követően a harmadik helyen áll. És kiejtette a Real Madridot a kupából, pedig elsőre azt hitték, nem is velük játszanak. „Amikor a sorsoláskor megláttuk a golyón, hogy Real, gondoltuk majd jön a Sociedad. Aztán amikor leesett, hogy a Madridról van szó, ugráltunk örömünkben” – mondta még a mérkőzés előtt José Juan, aki a lefújás után nem is nagyon akarta elhinni, hogy továbbjutottak.

Az első védés magabiztosságot adott. Militao gólja sokkolt minket, de aztán a félidőben az edzőnk mondta, hogy a Real ellen játszunk, élvezzük ki. Még mindig sokkhatás alatt vagyok, ez a karrierem megkoronázása.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik