Nemzetközi foci

Zidane: Nem szégyen kikapni egy harmadosztályú ellenféltől

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP
Súlyos (kupa)problémákkal küzd a Real Madrid labdarúgócsapata, amely egy hete a spanyol Szuperkupa elődöntőjében kapott ki 2-1-re az Athletic Bilbaótól, majd szerdán óriási meglepetésre a harmadosztály (Segunda B) 4. helyén álló Alcoyanótól szenvedett hosszabbítás után 2-1-es vereséget.

Ami még pikánsabbá teszi a végeredményt: a Real óriási fölényben futballozott, de a kiscsapat emberhátrányban is megszerezte a győztes találatot.

Kapcsolódó
Harmadosztályú csapat verte ki a Realt a kupából
115. percben bekapott góllal esett ki Zinédine Zidane csapata.

„Minden vereség fáj, mert se én, se a játékosaim nem szeretnek veszíteni. Egy harmadik ligás ellenféllel szemben győznünk kellett volna, de ez nem szégyen. Ilyen megtörténhet.

Nehéz nap ez, de nem fogunk beleőrülni. Átgondoljuk és keményen dolgozunk tovább. Én vagyok az edző, enyém a felelősség

– nyilatkozta Zinedine Zidane, a Real edzője.

A szakembert megkérdezték arról, hogy látja, hisznek-e még benne a játékosai, amire igennel felelt.

„Meg kellene őket is kérdezni. Jó dolgokat tettünk, bár az utóbbi időben talán kevesebb sikerünk volt. Most a La Ligára és a Bajnokok Ligájára kell gondolnunk” – mondta.

Kapcsolódó
Miért nem megy Zidane-nak az, ami elsőre még működött?
Amikor a Real Madrid legendája először ült le a kispadra, egészen káprázatos eredményeket ért el a csapatával. A második korszaka is bajnoki címet hozott, most azonban mindenki krízisről beszél.

A Marca a televíziós felvételeket elemezte, és azt írja, valami nincs rendben a csapat és az edző között. A hosszabbítás előtt Zidane oda sem ment a játékosaihoz, és semmiféle eligazítást nem tartott, mint ilyen esetben szokásos.

De a kamerák rögzítettek olyan képeket is, amelyeken az látszik, Marcelo és Isco a hosszabbítás kezdete előtt, majd a vereség után is jókedvűen röhögcsél a pályán.

A Real Madrid szombat este az Alavés otthonában lép pályára, egy héttel később pedig a Levantét fogadja. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzése február 24-én lesz, a spanyolok az olasz Atalanta ellen idegenben kezdenek.

Ami az egyik oldalon döbbenetet váltott ki, a másik részről hitetlenkedést, a győztest gólt szerző Juan Antonio Casanova azt mondta, pár nap kell még, hogy ez a siker leülepedjen bennük.

Harmadosztályú csapatként nem volt vesztenivalónk a Real Madrid ellen. Tizenegy játékossal is nehéz volt, tízzel még annál is nagyobb kihívást jelentett

– tette hozzá.

„Fantasztikus mérkőzést játszottunk, a Realnak mindenkit be kellett vetnie. Elképesztő lenne, ha bejutnánk a döntőbe, de a fő hangsúly a bajnokságon és az Orihuela elleni vasárnapi meccsen van” – nyilatkozta az Alcoyano kapusa, Jose Juan, aki kulcsfontosságú védéseket mutatott be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik