Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images
Nemzetközi foci sport

A BL-csoportkör megmutatta, melyik a legalulértékeltebb bajnokság

Az egész világ azzal van elfoglalva, hogy a Bayern München simán legyőzte az FC Barcelonát, amellyel a katalánok nem jutottak be a legjobb 16 közé.

Kapcsolódó
Döbbenet, csak az Európa Ligában folytatja a Barcelona
Nagy volt a fogadkozás, de a Barcelona simán kikapott 3-0-ra a Bayern München otthonában.

Miközben a rajongók ezen pörögnek, csak kevesen vették észre azt a meglepetést, hogy a portugál csapatok közül kettő is továbbjutott a csoportjából. Ráadásul az FC Portónak is reális esélye volt bejutnia a nyolcaddöntőbe, ám az Atlético Madrid elleni vereség miatt erre nem került sor.

Így is nagy dolgot vitt véghez Portugália, ugyanis ez csupán a harmadik kiírása a Bajnokok Ligájának, amikor két klub is bejut a legjobb 16 közé. Érdekesség, hogy most először nem a Porto az egyik csapat.

Legutóbb a 2008-2009-es idényben ment tovább két portugál, akkor a Porto mellett a Sporting jutott tovább. Ezután a Sportingot 12-1-es gólkülönbséggel ejtette ki a Bayern München, míg a kék-fehérek idegenben lőtt több góllal épp az Atletin jutottak túl, ám a Manchester United volt a végállomás a negyeddöntőben.

Ezt megelőzően a 2001-2002-es idényben volt hasonlóra példa, akkor a BL-ben egy második csoportkör következett, amelyben a Porto negyedik lett 4 ponttal a C csoportban, míg a Boavista öt pontja a harmadik helyre volt elég az A csoportban.

Egyébként az európai szövetség (UEFA) koefficiense alapján a portugál bajnokság nincs messze a már topligának számító Ligue 1-től, nincs négyezer pontnyi különbség a ligák között. A franciák közül a PSG és a Lille is továbbment a csoportjából, arról nem is beszélve, milyen csúcskategóriás játékosok igazolnak onnan a topligákba. Érdemes odafigyelni erre a bajnokságra is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!