Paul ELLIS / AFP
Nemzetközi foci sport

16 évet várt arra a United kapusa, hogy pályára léphessen a csapatban

A Manchester United tartalékos összeállításban játszott 1-1-es döntetlent a Young Boysszal a Bajnokok Ligájában, az angol csapat csoportelsősége már egy körrel korábban eldőlt. Ralf Rangnick emiatt adott lehetőséget többeknek, sőt a 68. percben még kapust is cserélt: Dean Henderson hagyta el a pályát és Tom Heaton állt be a helyére.

A 35 éves Heaton másodjára szerepel a Unitednél, de most először lépett pályára.

Korábban 2005 és 2010 volt tagja a Manchester Unitednek, de vagy harmadik számú kapus volt, vagy pedig kölcsönadták. Megjárta aztán a Cardiff Cityt, a Bristol Cityt, a Burnley-t és az Aston Villát is, mielőtt most nyáron visszatért volna.

Kapcsolódó
Vége a találgatásnak, megvan Szoboszlaiék új edzője
2023 nyaráig szól a szerződése.

„Bevallom abban bíztam, hogy korábban eljön ez a pillanat, de keményen megdolgoztam értem és nagyszerű érzés volt pályára lépni” – mondta a klubhonlapnak Heaton, aki anno a manchesteri utánpótlásból került az első csapat keretéhez.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!