Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Tizenkét szurkoló kórházba került, több mint ötvenet letartóztattak a Bajnokok Ligája-meccs előtt

A portugál rendőrség 54 szurkolót állított elő szerdán, a Benfica-Dinamo Kijev Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtti rendbontás miatt.

Ukrán források szerint kijevi szurkolók hívták ki a Benfica drukkereit egy összecsapásra, de legnagyobb meglepetésükre ultrák helyett rendőrök érkeztek a megadott helyszínre. Ebből alakult ki egy komoly ütközet.

A rendőrség nem közölte az előállított ultrák állampolgárságukat, de ha a fentiek igazak, akkor ukrán szurkolókról van szó. Az 54 letartóztatott kijevi a lisszaboni bíróságra utazik csütörtök kihallgatásra. Tizenketten súlyosan megsérültek, őket lisszaboni kórházakban látják el.

A találkozót egyébként a házigazda Benfica 2-0-ra megnyerte, és ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A Dinamo Kijevnek már nem volt esélye a továbbjutásra és a csoport harmadik helyére sem.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!