Francesco Scaccianoce / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Fél év kihagyás vár a Milan dán válogatott védőjére

Pénteken megműtötték Simon Kjaert, az AC Milan dán válogatott labdarúgóját. A klub a honlapján közölte: Kjaer bal térdének kereszt- és oldalszalagja is korrekcióra szorult, írta az MTI.

Kapcsolódó
Zlatan Ibrahimovic: A gyűlölet az én benzinem
A Milan csatára azt mondta, sokkal több energiát kap, ha mindenki utálja a stadionban.

A 32 éves védő esetében az AC Milan hat hónapos regenerációs időszakot jelzett,

amely lényegében a futballista szezonjának a végét is jelenti.

Kjaer a 18. helyen zárt az Aranylabda hétfői gáláján, majd szerdán, a Genoa ellen vendégként 3-0-ra megnyert bajnoki találkozó elején – még gól nélküli állásnál – megsérült, és már a negyedik percben le kellett cserélni.

A rutinos futballista 2020 eleje óta szerepel az AC Milanban, amelyben alapembernek számít. Csapata 15 fordulót követően 35 pontjával második helyen áll a Serie A-ban, míg a Bajnokok Ligájában egy fordulóval a csoportkör zárása előtt még van esélye nyolcaddöntőbe kerülni.

Kjaer nem csupán a Milannál, de a dán válogatottnál is kulcsember. Mellesleg igazi hős, hiszen ő volt az első, aki a nyári dán-finn Eb-meccsen a pályán összeeső, és később defibrillátorral újraélesztett Christian Eriksen segítségére sietett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!