Marco BERTORELLO / AFP
Nemzetközi foci sport

Zlatan Ibrahimovic: A gyűlölet az én benzinem

Új könyvvel (Adrenalina) rukkol elő rajongóinak Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan veterán, svéd válogatott csatára, aki elmondta, miből meríti a pályán a legtöbb energiát.

Kapcsolódó
Ibra újabb góljával világbajnoki magasságba emelkedett
Kikapott a Roma Bolognában, könnyedén nyert az Inter.

„A gyűlölet az én benzinem. Ha boldog vagyok, jól játszom. De ha dühös vagy megbántott vagyok és fájdalmat érzek, akkor még jobban futballozom. A stadion ad nekem energiát, ha érzem, hogy a nézők szeretnek. De sokkal több energiát kapok, ha mindenki utál” – mondta.

A legnagyobb boldogságot az a gól jelentette, amelyet 2012. november 14-én, Stockholmban ollózott 30 méterről (!) az angoloknak.

Az angolok mindig is megvetettek, azt mondták, hogy soha nem szerzek ellenük gólt. Akkor négyet vágtam

– mondta, utalva a 4-2-es sikerre.

Azt is elmesélte, hogy gyerekként bolti lopáson kapták. Megpróbált márkás ruhákat eltulajdonítani, mivel alapvetően csak futballfelszerelése volt.

„Felhívták a barátom apját, de apámnak is akartak levelet küldeni. Minden reggel korán keltem, hogy megnézzem a postát. Végül megtaláltam a levelet és darabokra téptem. Különben most nem nyilatkozhatnék itt. Apám nagyon szigorú volt.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!